PostNord stopper med at sende pakker til Kina

Mange flyselskaber har indstillet flyvninger til Kina. Det har fået konsekvenser for post og pakker, der skal sendes til landet.

(ARKIV) PostNord bil fotograferet den 27. juli 2016. En stor spareplan forbedrer resultatet hos PostNord, som dog fortsat taber penge. Det skriver Ritzau, torsdag den 30. januar 2020.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

PostNord stopper med at sende pakker til Kina. Det sker, fordi mange flyselskaber har indstillet deres flyvninger til landet på grund af udbruddet af coronavirus.

Derfor vil det indtil videre ikke være muligt at indlevere breve og post til PostNord, som skal sendes til Kina.

Ifølge PostNord er det ikke muligt at sige, hvornår situationen er normaliseret igen, skriver firmaet på sin hjemmeside.

Forsendelser fra Kina, der skal omdeles i Danmark, er derfor ramt af store forsinkelser. Ophøret af pakker til Kina gælder for PostNord i alle lande. Også mange andre landes postkoncerner har en meget begrænset fragt.

Allerede den 4. februar meldte det irske postvæsen ud, at det ikke længere sender pakker til Kina.

»Vi har forsøgt alle mulige løsninger, men præcis som mange andre postselskaber i verden har vi været nødt til at tage den beslutning, da fragtkapaciteten til Kina nu er meget begrænset. Forsendelser fra Kina, der skal leveres til danske forbrugere, er også ramt af forsinkelser i Kina som følge af udbruddet,« siger Mette Boisen, International Proces Manager hos PostNord i Danmark.

Også i Sverige har PostNord meldt ud, at det ikke længere muligt at afsende forsendelser til Kina.

»Præcis som mange andre af verdens postkoncerner har vi været nødt til at tage denne beslutning, da fragtkapaciteten til Kina lige nu er meget begrænset,« siger Maria Ibsén, der er presseansvarlig hos PostNord til det svenske medie Ehandel.

»De forsendelser, som er blevet indleveret efter virusudbruddet, vil blive meget forsinket. China Post har meddelt, at de vil stoppe fysisk udlevering af pakker, hvilket vil forsinke håndteringen yderligere, siger Maria Ibsén.