Osama bin Ladens søn dræbt i amerikansk antiterror-angreb

Hamza bin Laden, som spillede en central rolle i al-Qaeda, er dræbt, bekræfter præsident Donald Trump.

Præsident Donald Trump bekræfter nu personligt, at de amerikanske myndigheder mener, at Hamza bin Laden - Osama bin Ladens søn - er død. Han menes at have været omkring 30 år gammel og have spillet en nøglerolle i terrorbevægelsen al-Qaeda. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Osama bin Ladens søn, Hamza bin Laden, er blevet dræbt i en amerikansk anti-terror-aktion.

Det bekræfter den amerikanske præsident ifølge flere internationale medier.

Den afdøde al-Qaeda-leder, Osama bin Laden, blev betragtet som hjernen bag 11. september-angrebene på New Yorks World Trade Center og Pentagon i Washington D.C. i 2001.

Han levede i ti år på flugt, men blev i maj 2011 lokaliseret af det amerikanske militær og dræbt ved en specialstyrkeaktion inde i Pakistan. En dramatisk operation, som Trumps forgænger, præsident Barack Obama, høstede stor anerkendelse for.

Hamza bin Laden menes at være født 1989 og har i de senere år været set som en nøglefigur i al-Qaeda.

I februar i år tilbød det amerikanske udenrigsministerium en dusør på op til en mio. dollar for information om Hamza bin Ladens opholdssted - uanset hvor i verden, dette måtte være. Kort efter meddelte Saudi-Arabien, at landet - hvor Hamza bin Laden er født - havde frataget bin Laden-sønnen sit statsborgerskab.

»Tabet af Hamza bin Laden fratager ikke blot al-Qaeda vigtige ledelseskompetencer og den symbolske forbindelse til hans far, men underminerer vigtigte operationelle aktiviteter internt i gruppen,« meddeler Trump.

Ifølge de amerikanske myndigheder var Hamza bin Laden »ansvarlig for at planlægge og samarbejde med forskellige terrorgrupper«.

Den yngre bin Laden-søn er rygtet død flere gange. Ifølge de amerikanske medier gav Trump ikke nogen detaljer om drabet på Hamza bin Laden, herunder tid eller sted for angrebet.