Mystisk Corona-virus er nået til USA

Det kom bag på verdenssundhedsorganisationen WHO, da den dødelige coronavirus spredte sig fra Wuhanprovinsen i Kina til Thailand. Siden er den nået til Sydkorea og Japan, og nu er den første patient konstateret i USA.

Rejsende på banegården i Hankou i Wuhanprovinsen i Kina beskytter sig med Coronavirussen med masker. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

WHO havde allerede indkaldt til hastemøde. I løbet af efteråret har en mystisk lungevirus spredt sig fra Wuhan-provinsen i Kina. Først til resten af landet. Så til nabolande, og nu coronavirussen er nået over Stillehavet til USA. En international sundhedskrise er under opsejling.

Virussen er bestemt til at være et corona-virus, og den er i familie med det frygtede SARS-virus, som tilbage i slutningen af 2002 og begyndelsen af 2003 kostede næsten 650 mennesker livet især i Sydkina og Hongkong.

Ifølge New York Times blev patienten indlagt i sidste uge med lungebetændelse i staten Washington, og nu viser tests, at årsagen er den frygtede corona-virus. Patienten har for nyligt været i Wuhan-provinsen i Kina.

Nyheden kommer dagen efter, at de kinesiske sundhedsmyndigher har fundet ud af, at virussen smitter fra menneske til menneske. I Kina er mere end 300 mennesker blevet smittet, og mindst seks personer er døde.

Der er stadig mange uklarheder om den nye virus. Den har tilsyneladende spredt sig fra et fiske- og fjerkræmarked i millionbyen Wuhan, men præcis hvordan vides ikke.

WHO afholder hastemøde om den nye, dødelige virus onsdag, og vil her tage stilling til, om der belæg for at tale om en international sundhedskrise.