Mens du sov: Etiopien planter 350 millioner træer på én dag

17 mennesker er dræbt i flystyrt i Pakistan, Katy Perry har måske stjålet en sang, og så har Etiopiere plantet millioner af træer for at dæmpe konsekvenserne af klimaforandringer. Få overblikket over nattens internationale nyheder her.

Katy Perrys sang »Dark Horse« fra 2013 ligner lige lovlig meget en kristen rapsang mener domstol. Fold sammen
Læs mere
Foto: VALERIE MACON

For at tackle konsekvenser af klimaforandringer satte Etiopien mandag millioner af kimplanter i jorden.

I løbet af 12 timer mandag blev der i Etiopien plantet over 350 millioner træer, som på sigt skal medvirke til at dæmpe konsekvenser af klimaforandringer i det østafrikanske land. Det skriver britiske BBC.

Flere skoler og statslige kontorer var i dagens anledning lukket, så elever, lærere og offentligt ansatte kunne hjælpe med at få de mange millioner kimplanter til nye træer sat i jorden.

Det oplyser Getahun Mekuria, der er minister for innovation og teknologi.

Personale fra udenlandske ambassader, FN-kontorer og Den Afrikanske Union i Etiopien hjalp også til.

Initiativet kommer fra Etiopiens premierminister, Abiy Ahmed, som mandag selv plantede træer i den sydlige by Arba Minch. Målet er at plante i alt fire milliarder træer.

Officielt indehaves den nuværende rekord for at plante træer i løbet af en enkelt dag af Indien, hvor 800.000 frivillige i 2016 plantede 50 millioner træer, skriver BBC.

I begyndelsen af det 20. århundrede var 35 procent af Etiopiens samlede areal dækket af skov ifølge FN. Det er faldet til fire procent i dette århundrede.

/ritzau/

17 personer er meldt dræbt i flyulykke i Pakistan

Et mindre fly styrtede ned i et beboelsesområde nær Pakistans hovedstad, Islamabad. 17 meldes dræbt.
I 3. afsnit er en rettet til et. I næstsidste afsnit er hvilket rettet til hvilken.

17 personer er meldt dræbt i en flyulykke i Pakistan natten til tirsdag.

Det oplyser en kommunikationsenhed i Pakistans militær i en pressemeddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Der skulle være tale om et militærfly, der styrtede ned under en træningsøvelse.

Alle om bord på flyet - fem besætningsmedlemmer og 12 civile - blev dræbt.

Flyet styrtede ned i et beboelsesområde ved storbyen Rawalpindi, der er en del af et større storbyområde, der også omfatter Pakistans hovedstad, Islamabad, i det nordlige Pakistan. Det er også her, at Pakistans militær har sit hovedkvarter.

Ifølge det pakistanske medie The News kan man se, at en bygning er i brand som følge af flystyrtet, skriver Reuters.

Militæret og redningsmyndighederne arbejder på stedet for at finde ud af, hvad der gik galt.

Det vides endnu ikke, hvilken flytype der er tale om, eller hvad der var årsag til ulykken.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er der kun meldt 15 døde i flystyrtet.

/ritzau/

Popstjerne er dømt for plagiat af kristen rapsang

Den amerikanske sangerinde har ifølge en domstol ladet sig inspirere lige lovlig meget af kristen sang.

Den amerikanske popstjerne Katy Perry er ved en domstol i Los Angeles blevet dømt for plagiat. Det skriver nyhedsbureauet AP.

Der er tale om sangerindens hit »Dark Horse« fra 2013, der ifølge den kristne rapmusiker Flame minder en kende for meget om hans sang »Joyful Noise«, der er produceret fire år tidligere.

Se og hør katy Perrys »Dark Horse« her:

Flame, der har det borgerlige navn Marcus Gray, sagsøgte Perry allerede for fem år siden, og det er altså først nu, at der er kommet en foreløbig afgørelse i sagen.

Med dommen følger nu en ny omgang retlige slagsmål, der skal afgøre størrelsen af en eventuel finansiel erstatning for brud på kunstneriske rettigheder.

Rapperen Flames kristne sang:

Gray har i sit søgsmål beskrevet, hvordan det grundlæggende beat og det instrumentelle underlæg i »Dark Horse« er en næsten tro kopi af »Joyful Noise«.

»Dark Horse« var den tredje single på Perrys album »Prism« og lå i ugevis øverst på hitlisterne i USA. Sangen blev desuden nomineret til en Grammy.

Katy Perry, der sammen med sangens producer og øvrige sangskrivere har vidnet i sagen, har forklaret, at hun aldrig har hørt Flames nummer.

»De prøver at kræve rettighederne til de mest fundamentale byggeklodser i musikken, der burde være tilgængelige for alle, lød det fra Perrys advokat under det afsluttende retsmøde.

Omvendt understregede Marcus Grays advokater, at »Joyful Noise« har en unik basgang og rytme, og at sangen har mange millioner af afspilninger på blandt andet YouTube og musiktjenesten Spotify.

Og dermed må Perry og hendes musikalske partnere have hørt sangen.

Gray har dog understreget, at de to sange rent lyrisk er som nat og dag.

»Joyful Noise« handler om at leve op til Biblens bestemmelser og bekende sig til den kristne gud.

»Dark Horse« handler derimod om et passioneret kærlighedsdrama uden direkte religiøse budskaber - foruden en enkelt henvisning til den græske kærlighedsgudinde, Afrodite.

/ritzau/