Landet var beviset på det umulige. Men mandag væltede korthuset – og det største udbrud er nu i gang

Landet blev hyldet for sin coronahåndtering og for succesen med at holde smitten nede. Men nu har et nyt smitteudbrud fået Taiwan til at indføre strenge restriktioner for igen at få kontrol med smitten.

Personale ankommer til Taipei Main Station i Taiwan for at desinficere stationen, efter at landet har oplevet en stigning i coronasmitte. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritchie B. Tongo/EPA/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Taiwan var længe billedet på en vellykket coronastrategi. Mens andre lande oplevede både en anden og tredje bølge, gik landet helt fri for smitte.

Indtil nu.

Mandag kunne Taiwan registrere 335 nye smittede, hvilket er det højeste antal siden pandemiens begyndelse.

For at få kontrol med øens største coronaudbrud har myndighederne valgt at slå hårdt ned med en lang række strenge restriktioner. Det skriver CNN.

Landets 24 millioner indbyggere kan ikke længere komme på barer, klubber eller i fitnesscentre, der alle skal holde lukket. Det samme gælder alle offentlige institutioner, og folk opfordres til at arbejde hjemmefra. Der er også indført begrænsninger på forsamlinger på fem personer i hovedstaden, hvor smitten er ekstra høj.

Også krav om mundbind er indført, og alle skoler og børnehaver i de større byer holdes lukket i to uger.

I første omgang blev smitten opdaget blandt piloter i landet. Siden er der fundet flere tilfælde i resten af samfundet. Herunder en lang række sager knyttet til tehuse i Taipei og en forlystelsespark i den nordøstlige by Yilan.

Til trods for at smitten er på et langt lavere niveau i Taiwan end i for eksempel Nepal og Indien, er øen ifølge sundheds- og velfærdsminister Chen Shih-chung i »kritisk tilstand«, skriver Focus Taiwan.

Smitteudbruddet har medført, at langt flere taiwanere har valgt at lade sig vaccinere. Øen har ellers en af ​​de laveste vaccinationsrater i verden, da færre end en procent af befolkningen er vaccineret. Myndighederne frygter nu, at der vil opstå vaccinemangel.

Taiwan har indført påbud om brug af maske og opfodrer til hjemmearbejde, efter at landet er blevet ramt af det største smitteudbrud under pandemien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ann Wang/Reuters/Ritzau Scanpix.

Mediet Bloomberg rangerede tidligere på året Taiwan som det femtebedste land at opholde sig i under pandemien. Mediets rangerede liste tager højde for dødsfald, bekræftede tilfælde og vaccinationsraten. Forrige år oplevede øen mere end 250 dage uden at kunne rapportere om nye tilfælde. Det lykkedes blandt andet at holde smitten nede via strenge regler om indrejse.

Taiwan har rapporteret 2.017 bekræftede tilfælde og 12 dødsfald siden pandemiens start, viser tal fra Taiwans sundhedsmyndigheder.