Internettets gnavne yndlingskat er død

Fans over hele verden sørger over tabet af »Grumpy Cat«.

Grumpy Cat ankommer sammen med sin ejer, Tabitha Bundesen, til MTV Movie Awards i Nokia Theater i Los Angeles i Californien i 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN

Det er ikke mange katte forundt at opnå så stor berømmelse som den amerikanske kat Tardar Sauce.

Ja, du kendte hende sikkert bedre under hendes kunstnernavn »Grumpy Cat«, der med sit meget karakteristiske udseende har talt til millioner af internetbrugeres hjerter – og deres indre gnavpot.

Men nu er »meme«-missen fra Morristown i Arizona i USA ikke mere. Grumpy Cat døde tirsdag den 14. maj.

»Ud over at være vores elskede og et værdsat medlem af vores familie hjalp Grumpy Cat millioner af mennesker verden over med at smile – selv i hårde tider. Hendes ånd vil leve videre gennem hendes mange fans,« skriver Grumpy Cats ejere på Twitter.

Om Grumpy Cat var en ualmindelig knotten kat, er nok tvivlsomt.

Ifølge hendes ejere var der i hvert fald ikke sammenhæng mellem hendes udseende og hendes adfærd – og det karakteristiske underbid, der i 2012 gjorde Tardar Sauce til en internetkendis, skyldtes sandsynligvis dværgvækst.

Ikke desto mindre fik Grumpy Cat hurtigt opbygget et internetimage, og billedet af den gnavne kat er siden blevet brugt som billedsprog og illustration på alverdens internetbrugeres hverdagsoplevelser.

Selv den tidligere amerikanske præsident Barack Obama brugte under en tale hos Demokraternes Womens Leadership Forum i 2015 Grumpy Cat som et billede på republikanske politikeres negativitet.

»De er så pessimistiske ... De er ligesom Grumpy Cat. Alt er forfærdeligt ifølge dem,« lød det fra Obama.

For fans af Grumpy Cat er der dog håb endnu.

Som bekendt glemmer internettet aldrig, og det ser da også ud til, at Grumpy Cat allerede lever videre som fænomen i cyberspace.