I knap fem måneder har drengen boet hos en lokal taxachauffør – men så blev billeder af drengen delt på Facebook

Midt i kaosset i Kabul blev en lille baby overgivet til en amerikansk soldat. Knap fem måneder senere er han nu blevet genforenet med sine slægtninge.

Billedet af en baby midt i kaosset i lufthavnen i Kabul gik verden rundt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Omar Haidari/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tragiske øjeblikke, man husker bedre end andre.

Da Taleban indtog den afghanske hovedstad Kabul, udbrød der kaos. I det kaos blev en lille baby løftet over et pigtrådshegn og overgivet til amerikanske soldater, der bevogtede lufthavnen.

Billedet af det lille barn gik verden rundt og blev symbolet på en del af det kaos, der var brudt ud i landet, hvor familier desperat forsøgte at flygte fra Taleban.

Drengens navn var Sohail Ahmadi. Det vidste ingen dengang. For ingen vidste, hvem han var, eller hvem hans forældre var.

Men nu er det lykkedes at identificere Sohail Ahmadi og hans familie.

Det skriver flere internationale medier, herunder The Guardian.

Den dengang kun to måneder gamle baby blev fundet i lufthavnen af den 29-årige taxachauffør Hamid Safi.

Han har forklaret, at han fandt drengen, da han skulle køre sin brors familie, som skulle evakueres, til lufthavnen.

Ifølge Hamid Safi fandt han Sohail Ahmadi liggende grædende alene på jorden. Han besluttede at tage drengen til sig, da det ikke lykkedes at finde hans familie i lufthavnen. Det er ikke blevet bekræftet af amerikanske myndigheder, at drengen skulle være blevet efterladt alene.

Sohail Ahmadi har det seneste halve år boet hos en taxachauffør og hans familie i Kabul. Nu skal han genforenes med sine forældre, der blev evakueret til USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mohd Rasfan/AFP/Ritzau Scanpix.

Hamid Safi delte i tiden efter billeder af drengen og sine tre døtre på Facebook. Samtidig udgav Reuters en artikel om den forsvundne dreng fra lufthavnen.

Hamid Safis naboer lagde to og to sammen. De genkendte drengen på Facebook-billederne som drengen fra lufthavnen.

Det lykkedes at lokalisere slægtninge til drengen, der rejste til Kabul for at hente ham. I første omgang ønskede Hamid Safi og familien dog ikke at opgive drengen, som nu var blevet en del af deres familie. Men da det lokale politi og Taleban blev inddraget i sagen, blev Sohail Ahmadi overgivet til sine bedsteforældre.

Bedsteforældrene vil nu forsøge at få drengen genforenet med hans forældre og søskende, som blev evakueret til USA, fordi Sohail Ahmadis far havde arbejdet som sikkerhedsvagt på den amerikanske ambassade.

Nyt liv i USA

Forældrene frygtede, at sønnen ville blive mast af menneskemængden i lufthavnen, hvor tusindvis af desperate afghanere forsøgte at komme frem til indgangen.

Faren har ifølge CNN forklaret, at han derfor valgte at række drengen over til en amerikansk soldat i forventning om, at han kort efter ville kunne genforenes med sin søn, når det lykkedes familien at komme ind i lufthavnen.

Men i samme øjeblik opstod der forvirring, da Taleban ankom til området. Derfor gik der længere tid end forventet, før familien og de fire øvrige børn kom igennem indgangen til lufthavnen.

Og da var lille Sohail Ahmadi ingen steder at se.

Ifølge faren fik familien af vide, at drengen formentligt var ført ud af landet, og at de ville kunne blive genforenet med ham senere.

Familien blev evakueret til Texas, hvor sønnen ikke var, og i flere måneder vidste de ikke, hvad der var sket med ham.

Ingen vidste, hvad Sohail Ahmadi hed, da han blev fundet i Kabuls lufthavn. De seneste seks måneder har han derfor haft navnet Mohammad. Det var ikke uden tårer, at drengen blev overgivet til sin bedstefar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ali Khara/Reuters/Ritzau Scanpix.

Det var med tårer i øjnene, at Sohail Ahmadi, der nu havde fået navnet Mohammad, blev overgivet til sin bedstefar.

Det er nu planen, at drengen skal genforenes med sin familie, der indtil videre bor i Michigan.