Først var det bare rummet – nu vil Jeff Bezos til Månen

Jeff Bezos har fået smag for rumkapløbet. Efter at have tabt budrunde til Tesla-skaberen, Elon Musk, er Amazon-stifteren parat til selv at betale for en månelanding.

Eyes on the target! For kun en lille uge siden tog Amazon-stifteren, Jeff Bezos, turen ud i rummet – nu er han klar til at gøre det igen. Men denne gang går han efter Månen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Joe Raedle/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fly me to the moon … Let me play among the stars.

Om Amazon-stifteren, Jeff Bezos, har lyttet meget til Frank Sinatra som barn er uvist. En ting er dog sikkert: Jeff Bezos er besat af at rejse i rummet.

Knap er verdens rigeste mand vendt retur fra rummet, før han planlægger sin næste tur.

Og står det til Bezos nøjes han ikke næste gang med kun at besøge rummet. Næste tur skal helst være en månelanding.

Således har Bezos mandag tilbudt rumfartsadministration NASA to milliarder dollar. I bytte for den store pengesum, ønsker han en kontrakt på en mission til Månen.

Det skriver The Guardian.

Hvis det lykkes Jeff Bezos at få kontrakten, vil hans firma Blue Origin bygge et rumfartøj designet til at lande på Månen.

Milliardæren tabte i april en budrunde til SpaceX, der er ejet af Tesla-skaberen og milliardær Elon Musk, der også er ved at planlægge en tur i rummet. SpaceX skal bygge et rumfartøj for NASA, der så tidligt som i 2024 skal flyve astronauter til Månen. Kontrakten lød på intet mindre end 2,9 milliarder dollar.

Jeff Bezos tog turen ud i rummet sammen med sin bror Mark Bezos, Oliver Daemen og Wally Funk. Turen fandt sted 20. juli i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP/Blue Origin/Ritzau Scanpix.

Men nu er Jeff Bezos villig til selv at betale for, at en ny månelanding skal finde sted med hans selskab som den ledende kraft bag.

Om det bliver Elon Musk eller Jeff Bezos, der først er med til at gennemføre en ny månelanding er uvist. Men hvis det lykkedes for en af de to rigmænd, vil det være første gang siden 1972, at menneskeheden er retur på Månen.

Astronaut?

Siden Jeff Bezos' tur i rummet for en uge siden har USAs føderale luftfartsadministration (FAA) strammet definitionen for, hvornår man kan kalde sig astronaut.

Ifølge de nye regler skal astronauter være en del af en flybesætning og bidrage til rumfartssikkerheden.

Ændringen ses som direkte reaktion på flere milliardæres togter i rummet. Den nye definition betyder nemlig, at Jeff Bezos og hans ledsagere fremover ikke anses som astronauter af den amerikanske regering.

Det er første gang, at FAA ændrer definitionen, siden FAA-programmet for kommercielle astronauter blev oprettet i 2004. Den nye definition blev annonceret samme dag som Jeff Bezos fløj til kanten af rummet med sit eget rumselskab, Blue Origin.