De står allerede i kø til gravpladserne – men vaccinemanglen kan fortsætte i de kommende måneder

I Indien er coronasmitten eksploderet de seneste par uger, men landet må se langt efter ekstra coronavacciner, melder landets største vaccineleverandør.

En indisk kvinde har pakket sig godt ind, inden hun skal modtage sit ene skud Covishield, som Indien kalder AstraZeneca-vaccinen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Adnan Abidi/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vaccinemanglen i Indien vil sandsynligvis vare i flere måneder.

Sådan lyder den nedslående advarsel fra Adar Poonawalla, leder af Indiens seruminstitut, der er en af verdens største vaccinevirksomheder.

Det skriver Financial Times.

Først i juli vil virksomheden være i stand til at øge produktionskapaciteten til 100 millioner doser om måneden, hvilket er senere, end hvad mange havde håbet på. På nuværende tidspunkt er produktionen på 60-70 millioner doser om måneden.

»Vaccineproduktion er en specialiseret proces. Det er derfor ikke muligt at intensivere produktionen over natten,« skriver Adar Poonawalla i en erklæring på Twitter.

Han forklarer, at Indiens størrelse og befolkning er med til at gøre situationen endnu vanskeligere. Mere end 1,4 milliarder mennesker bor i landet.

»Selv de mest avancerede lande og virksomheder kæmper med relativt mindre befolkninger.«

Indiens seruminstitut producerer AstraZeneca-vaccinen, som distribueres lokalt under navnet Covishield.

Indien er i den seneste tid blevet hårdt ramt af smitte, og landet har på blot én uge kunnet berette om to millioner nye smittetilfælde. Det har medført lange køer og ventetider ved landets gravpladser, hvor efterladte opfordres til selv at medbringe brænde, så de efterladte kan blive kremeret i skik med de hinduistiske begravelsesritualer.