Anthony Fauci med bekymrende opråb: Luk landet ned

Indien er stadig hårdt ramt af coronapandemien, og smitten spreder sig fortsat hastigt. Står det til den amerikanske topsundhedsrådgiver Anthony Fauci, bør Indien lukke for at få bugt med smitten. Noget, Indiens premierminister ikke er meget for.

»Det er nødvendigt at stoppe smittekæden. Indien er nødt til at lukke ned,« forklarer Anthony Fauci, der rådgiver den amerikanske præsident i sundhedsspørgsmål. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Indien bør lukke ned. Sådan lyder det fra den amerikanske topsundhedsrådgiver Anthony Fauci til mediet ABC, efter at smitten fortsat stiger i Indien, hvor en kvart million er meldt døde, og 22 millioner er bekræftet smittet med coronavirus ifølge tal fra Johns Hopkins University.

»Det er nødvendigt at stoppe smittekæden. Indien er nødt til at lukke ned,« forklarer Anthony Fauci, som til News18 har forklaret, at en nedlukning skal sikre, at Indien »kommer foran« smitteudbruddet.

Dette skal blandt andet afhjælpe det indiske sundhedsvæsen, der er hårdt presset og ikke har tilstrækkelig ilt og læger til at hjælpe de mange indlagte.

Bekræftede smittetilfælde:

Fauci vurderer ikke, at Indien skal lukke ned i flere måneder, men at et par ugers nedlukning, kombineret med at stadig flere indere bliver vaccineret, vil hjælpe på det store pres, som landet er under.

Presset på Indiens premierminister, Narendra Modi, er vokset den seneste tid, efter at flere har opfordret ham til at indføre en landsdækkende nedlukning.

Indien indførte en hård nedlukning i marts sidste år, da landet med flere end 1,36 milliarder borgere kun havde rapporteret 500 smittetilfælde og under ti coronarelaterede dødsfald. Den akutte nedlukning medførte store økonomiske problemer.

Modi har understreget, at en nedlukning af landet skal ses som sidste udvej.

»Vi er nødt til at redde landet fra nedlukning. Jeg vil anmode delstaterne om at anvende nedlukning som sidste udvej,« sagde han i slutningen af ​​april.

Det er blevet overladt til Indiens delstater at beslutte, hvornår og hvordan mulige nedlukninger skal implementeres, skriver CNN.

Bekræftede dødsfald: