Alle har en mening om Boris Johnson. Men nu falder hans popularitet hos en gruppe, hvor det kan ende med at gøre ondt

Storbritanniens konservative premierminister må se til, mens hans popularitet er faldende blandt konservative vælgere. Særligt én begivenhed har gjort ham upopulær blandt hans egne.

Det voldte problemer for premierminister Boris Johnson, da han ved en begravelse i selskab med prins Charles i sidste uge skulle folde en paraply ud. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christopher Furlong/POOL/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Privat går det meget godt. Boris Johnson blev i foråret gift for tredje gang og kan nu glæde sig over at have endnu et barn på vej, som det netop er blevet annonceret.

Men arbejdsmæssigt har Boris Johnson knap så meget at smile over. En ny meningsmåling internt blandt konservative vælgere viser nemlig, at premierministerens popularitet er faldende.

Det skriver flere britiske medier. Blandt andre The Daily Mail og The Independent.

Det er siden Conservative Home, der har undersøgt Boris Johnsons såkaldte approval rating blandt konservative vælgere, dvs. hvor mange af hans egne vælgere der synes, at han gør et godt job. Undersøgelsen kommer frem til, at hans approval rating er faldet fra 39,2 procent til nu kun 3,4 procent. For kun to måneder siden fik Johnson en score på 55,6 procent. Det giver Boris Johnson en placering blandt de fem mindst populære politikere i sit eget parti.

Premierministerens popularitet er blandt andet dalet, skriver The independent, da han tidligere på sommeren forsøgte at omgå sine egne strenge selvisolationsregler. Premierministeren havde været i nærkontakt med Sajid Javid, landets nye sundhedsminister, der var testet positiv. I første omgang mente Boris Johnson ikke, at han behøvede gå i isolation, da han var med i et nyt pilotstudie, der skulle teste brugen af hurtigtest. Men da folkestemningen vendte, valgte premierministeren alligevel at gå i selvisolation, ligesom det er pålagt alle andre i landet, der er i samme omstændigheder.

Boris Johnson har tidligere også mødt stor modstand for sin håndtering af coronakrisen, hvor han selv blev indlagt tidligt i forløbet efter at have talt situationens alvor ned. Smitten har i flere perioder været ude af kontrol i Storbritannien. I alt 130.000 briter er død i forbindelse med pandemien, viser tal fra John Hopkins University.

Den nye meningsmåling viser også, at mens 44,4 procent af de konservative vælgere mener, at premierministeren håndterer krisen godt, siger 48 procent, at han håndterer den dårligt. Det skriver The Daily Mail.