Udsøgt gourmetoplevelse ved Storebælt eller luksuriøs gastroskovtur i Dyrehaven: Søren Frank guider til de bedst anmeldte restauranter

AOK
Gastronomi
Guide

GASTRONOMI: På den københavnske restaurantscene finder man gourmetperlerne, der imponerer med tårnhøjt niveau. Berlingskes mad- og vinredaktør har her samlet de fem bedst anmeldte restauranter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fortsat fuld fart over den københavnske restaurantscene. Nye og spændende gourmetsteder i alskens genrer dukker hele tiden op.

Her har Berlingskes mad- og vinredaktør, Søren Frank, samlet fem af de bedst anmeldte restauranter gennem de seneste to år. Hvad enten du er til sushi i mesterklassen, dekadent foie gras og caviar eller den rene Morten Korch-idyl, er der god grund til at lade mundvandet løbe.

1

6-stjernet toppræstation

I Nyborg ligger Restaurant Lieffroy, der både har franske og fynske aner. Madanmelder Svend Rasmussen har været på besøg til en udsøgt middag og kvitterer med seks stjerner for en absolut toppræstation.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Patrick Lieffroy er endegyldigt trådt ud af farmand Jean-Louis’ skygge, og viser, at selv om han er vokset op på Falsled Kro og har været hos både Michaud og på brødrene Troisgros trestjernede i Frankrig og således er godt fransk skolet, så er han født på Fyn, kan lide sine grøntsager med bid og bruger aktivt kontraster og syre i alle sine retter.«

»Patrick Lieffroys køkken er lige nu et af Danmarks skarpeste, og Helle Lieffroys ageren på gulvet matcher maden i en grad, så vi ikke kommer udenom at sende seks stjerner til Nyborg med en konstatering af, at Lieffroy er både fynsk og fransk, men allerfinest som sig selv.«

Læs hele anmeldelsen her.

2

Sushibar i international topklasse

Detaljerigdom og perfekte ris. Restaurant Anaba emmede af ejer og køkkenchef Mads Battefelds hang til perfektion, da Berlingskes madanmelder besøgte sushibaren, der sendte ham i en på det nærmeste kundaliniekstase. På den kulinariske turbotur til Japan gjorde Anada sig fortjent til titlen som Kejser af København og med denne titel fulgte seks Berlingske-stjerner.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Når Sushi Anaba, placeret på en forblæst kaj i Nordhavn, med det samme og for første gang nogensinde herhjemme fik mig til at føle, at jeg sad på et af de ypperste steder i Tokyo, skyldtes det risen! Risen er det første, en japaner bider mærke i, når han tester en sushibar. Den skal være af absolut bedste kvalitet, nænsomt skyllet og kogt og siden så præcist coated i riseddike, at risbollen kun netop holder sammen, når den føres ind i munden, og så – ved første kontakt med fugten i mundhulen – kollapser.«

Læs hele anmeldelsen her.

3

Luksuriøs gastro-skovtur

Berlingskes Madanmelder nød »en luksuriøs gastro-skovtur i Dyrehaven«, da han besøgte restaurant Studenterkilden, der har enhver ejendomsmæglers drømmebeliggenhed. Brændenældestøv og grillet dansk sorthummer var nogle af ingredienserne i de snacks, der blev serveret ved velkomsten til Morten Korch-idyllen med udsigt til galopbanen. De fine hors d'œuvre blev fulgt op af luksuriøse råvarer som caviar og jomfruhummer, hvilket udløste fem flotte stjerner til Dyrehavens nye gourmetrestaurant.

Uddrag fra anmeldelse:

»Vi begyndte på nordsiden af hytten ud til søen, hvor en andemor med ællinger bidrog til den nærmest Morten Korch-agtige idyl. I den ene hånd havde vi et glas fadgæret champagne med solidt bundtræk fra Egly-Ouriet, mens vi med den anden, gennem vinduet fra køkkenet, modtog aftens første snack i form af en sprød maltchip med syltet kantarel og brændenældestøv. Og så er det ikke nemt at bevare pessimismen!«

Læs hele anmeldelsen her.

4

Tidløs luksus

Vi fik på restaurant Marchel serveret skarpe kanapeer med udsigt til Kongens Nytorv. Comeback-Michelin-køkkenchefen Jakob de Neergaard har skabt et menukort, der holder fast i d'Angleterres overdådige dyder og med masser af caviar, trøfler, hummer og duer. Husk den tunge pengepung, hvis du skal blive mæt på Marchal.

Uddrag fra anmeldelse:

»De superskarpe og trygt velsmagende snacks forsvandt som dug for solen, så jeg vil anbefale, at man bestiller nogle flere. Det vil gøre regningen større, men let’s face it, d’Angleterre er ikke et sted for fattigrøve! For eksempel indeholder vinkortet hele fem forskellige flasker Le Montrachet til priser op til 65.000 kroner for en 2017er fra DRC, så jeg måtte bruge rigtig lang tid på at finde en flaske til en mere human pris, som jeg havde lyst til at sætte tænderne i. Vi endte med Domaine Leflaives almindelige bourgogne blanc 2017, som stod i 1.100 kroner. Til gengæld smagte den også rigtig godt. 2017 er en herlig årgang for hvid bourgogne – den bedste siden 2014.«

Læs hele anmeldelsen her.

5

Byens mest syndige menu

Byens næstmindste gourmetrestaurant med plads til kun ti personer inviterede Berlingskes madanmelder indenfor til en enkel, men langt fra kedelig menu. Ved panderne stod kun én kok til ti gæster, og på tallerknerne var syndige kreationer såsom »cowboy toast« og »røget baerii caviar«. Oplevelsen fortjente fem stjerner, og anmelderen gik glad hjem efter en smooth aften.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Med bare én kok i køkkenet giver det næsten sig selv, at der kun er én menu, og det er dagens femretters til 850 kroner Bates lagde smukt ud med en Le Gall-østers, som i al sin lidenhed var aftenens bedste ret: Den salte, nordfranske østers var nænsomt pocheret i egen skal og juice i halvanden time ved 62 grader med en særdeles delikat, blød tekstur til følge.«

Læs hele anmeldelsen her.