Seks gange 6 stjerner: Her er seks Michelin-restauranter, som du bør besøge

AOK
Gastronomi

Mandag aften uddeles Michelin-stjerner i Danmark og Norden. Berlingske varmer op med en guide til en række restauranter, der allerede har stjerner, som du bør besøge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag aften kan en række nye eftertragtede franske madstjerner måske atter finde vej til Danmark, når Michelin-stjernerne igen uddeles efter at have været udsat på grund af pandemien.

Berlingskes madanmeldere guider her til en række udvalgte Michelin-restauranter du bør besøge, og som alle har scoret 6 stjerner i spalterne inden for de senere år. Læs eller genlæs anmeldelserne her.

1

Hotel Frederiksminde

I juni 2021 var Berlingskes anmelder Søren Frank et smut forbi Hotel Frederiksminde i Præstø. Her fik han smagt på det, han betegner som landets måske fineste grønne køkken. Søren Frank og medspiseren gik ombord i den fulde Essens-menu på 18 serveringer, og det kom de ikke til at fortryde. Hotel Frederiksminde har en Michelin-stjerne.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Vi kan konkludere, at Frederiksminde p.t. driver et af landets fineste grønne køkkener, som ved midsommertid eksploderer i et overflødighedshorn af sprøde lækkerier fra egen have. Yakitori-grillen bliver brugt flittigt, men nænsomt, her på stedet. Næsten alle retterne havde været en tur over gløderne, hvilket glæder mit gamle spejderhjerte.«

Læs hele anmeldelsen her.

2

Dragsholm Slot

Søren Frank fik gode madoplevelser i juni 2021 - her kiggede han nemlig også forbi Dragsholm Slot, hvor han kunne konkludere, at restauranten nåede nye højder af perfektion og luksus.

Her bød det mondæne måltid på otte retter, der alle sad lige i skabet. Dragsholm Slot har en Michelin-stjerne.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Mere perfektion fulgte i form af en utroligt lækker, stor og saftig, næsten rå jomfruhummer tilberedt i masser af smør og ledsaget af meget sprøde asparges fra Søren Wiuff i Lammefjorden med en ditto perfekt jomfruhummerbisque på siden.

Sandelig om ikke også Foldager nailede næste stykke havmad: En skive havtaske, som jo ellers godt kan være lidt gummiagtig, havde en fantastisk konsistens a la blødt smør og kom med morkler, nye ærter og vandmynte.«

Læs hele anmeldelsen her.

3

Frederikshøj

På en smuttur til Aarhus i 2019 lagde Søren Frank vejen forbi Frederikshøj og topkokken Wassim Hallals herligheder.

Her var kokkens teknisk overlegne køkken og en perfekt service med til at gøre aftenen fuldendt. Frederikshøj har en Michelin-stjerne.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Hvad angår maden, befinder vi os på fem og en halv stjerne, som vi straks runder op på grund af den flotte vinmenu og den velkoreograferede service, der var med til at gøre aftenen i Aarhus Bugten til en helstøbt helaftensoplevelse. At iagttage tjenerne, når de bevægede sig hen over gulvet, var i sig selv næsten som en aften i balletten.«

Læs hele anmeldelsen her.

 

4

Alchemist

»Alle retterne smager forbandet godt,« lød det fra Svend Rasmussen, da han i sommeren 2019 var på Alchemist på Refshaleøen.

Her bød Rasmus Munks madunivers på en rejse rundt i 50 små bidder delt op i fem akter med diverse underscener ganske som i et teaterstykke, men også på en fysisk rundtur i den kæmpemæssige bygning. I februar 2020 fik Alchemist to Michelin-stjerner.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Alchemist river os rundt fra øst til vest, og deres brug af for eksempel en importeret færdigvare som coppa eller den fem år gamle ibericoskinke fra Joselito vil nærmest være helligbrøde i Nomas nordiske dogmeland, hvor alt laves fra bunden af Noma selv, men de har nysgerrigheden, et vanvittigt højt ambitionsniveau og modet til at gå nye veje, og det er skønt at se den mangfoldighed, der lige nu præger topgastronomien i København med både Noma, Geranium og – tør jeg godt spå – nu også Alchemist i den absolutte verdensklasse.

Munkens molekylærmagiske madtrip ligner med sit holistiske sansebombardement ikke noget andet i verdensgastronomien lige nu, og vi sender seks nye stjerner til den funklende stjernehimmel over Alchemist 2.0.«

Læs hele anmeldelsen her.

5

Noma

I 2018 var Søren Frank ikke på Noma én enkelt gang. Han var der hele tre gange.

Her lancerede Noma 2.0 konceptet med tre forskellige sæsoner. En sæson med fokus på skov og vildt, en med fokus på hav og en med fokus på grøntsager. Noma har to Michelin-stjerner.

Alle tre sæsoner scorede såmænd 6 stjerner i Berlingske.

Uddrag fra anmeldelsen af skov og vildt:

»Eftersom Noma er en restaurant i konstant udvikling, og det således i dag er selve rejsen, som er det mest interessante ved at følge den, kan det være svært at udnævne den bedste af menuerne gennem historien. Ikke desto mindre er Nomas dobbelte indmadsgilde fra skoven et godt bud på et af de måltider overhovedet, som har berørt mig dybest gennem tiderne.«

Læs hele anmeldelsen her.

 

 

6

Søllerød Kro

I 2018 var Berlingskes anmelder Svend Rasmussen på Søllerød Kro, hvor han i selskab med anmelderkollega Søren Frank fik seks retter, der alle fik fuld plade i umami-bingo. Søllerød Kro har en Michelin-stjerne.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Brian Mark twister frækt Søllerøds franske rødder med moderne teknikker og nye smage uden at give køb på kroens klassiske væsen og velsmag.

Det er overlegen kokkekunst med umamipedalen i bund, parret med en uforlignelig betjening samt en verdensklasse-vinmenu med De Sousas 3A-champagne, hvid 12-Bordeaux fra Fieuzal, Ramonets Chassagne-Montrachet fra 13, Giovanni Canonicas blide og lavtsvovlede barolo 12, Ganevats vin jaune 2005 og rød Banyuls-dessertvin fra Chapoutier. En vinmenu (1.095 kroner) af en kvalitet og et niveau, man ikke ser andre steder.«

Læs hele anmeldelsen her.