Plads til ti: En meget lille gourmetrestaurant er åbnet på Østerbro med britisk stjernekok i front

Der er plads til ti gæster i restaurant Connection by Alan Bates, der netop er åbnet på Østerbro. I køkkenet står britiske Alan Bates, der har en fortid hos Studio og Henne Kirkeby Kro, mens Kong Hans ejer lokalerne.

I restauranten Connection by Alan Bates er der plads til i alt ti personer ved langbordet, hvor der er basis for at lære sidemanden eller -kvinden at kende. Restauranten er åbnet i et partnerskab mellem ejerne af Kong Hans og den britiske kok Alan Bates. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Palsgård
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Østerbro har fået endnu en restaurant for alle, der har lyst til at dele en gastronomisk oplevelse med sidemanden eller -kvinden. Og med kokken.

Connection by Alan Bates hedder restauranten, der netop er åbnet på Øster Farimagsgade. Med sit ene langbord, der har plads til ti gæster, er der – så vidt vides – tale om den mindste gourmetrestaurant i København.

Bag retterne står den britiske stjernekok Alan Bates, der har en fortid hos Studio i København og Henne Kirkeby Kro i Vestjylland. Hertil kommer kendte udenlandske restauranter som The Fat Duck, El Celler de can Roca og The Hand and Flowers.

Alan Bates er eneste kok på Connection. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Palsgård.

»Vi testede konceptet forleden med ti gæster, der ikke kendte hinanden på forhånd. Det var absolut fantastisk. De omfavnede virkelig det sociale aspekt,« siger Alan Bates, der har åbnet restauranten i et partnerskab med Simon Schouboe, hvis familie ejer Kong Hans og Henne Kirkeby Kro.

Her, i  lokalerne på Østerbro, entrerer Alan Bates med sit eget fine dining-koncept i intime rammer.

Ene mand i køkkenet

​Under et besøg på Connection by Alan Bates bliver man mødt af to personer – ud over de øvrige gæster. Dels Alan Bates, der som eneste kok vil være synlig hele aftenen i det åbne køkken, dels Jeppe Nexø, der er tjener.

Alan Bates, kok på Connection

»Forhåbentlig giver det gæsterne en mindeværdig og sjov aften.«


»Hvad det betyder, at jeg er eneste kok? At jeg har sindssygt travlt lige nu,« konstaterer Alan Bates fra lokalet, hvor det snart går løs.

»Stedet er ikke så stort, så jeg var i tvivl om, hvad der ville fungere bedst. Jeg vil ikke have det økonomiske ansvar for endnu en medarbejder lige nu. Måske vi udvider teamet på et senere tidspunkt,« tilføjer han.

Connection har en femretters menu, som udskiftes løbende. Inspirationen stammer fra hele verden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Palsgård.

Fem retter fra hele verden

​Menuen består af fem retter, der løbende skiftes ud.

»Det er dybest set de klassiske franske teknikker, jeg benytter, men der vil være indflydelse fra hele verden. Det er ikke sådan, at det pludselig bliver en japansk restaurant, men ingredienser kan sagtens stamme fra alle mulige steder. Samtidig vil jeg have en ekstremt sæsonbestemt tilgang,« siger Alan Bates.

Den første menu tæller blandt andet le gall-østers, nybagt parker house roll tilberedt med kyllingefedt og smør, Varde Ådal-lam og cowboytoast af karamelliseret brioche toppet med frossen foie gras-parfait.

En af retterne på menuen – her lam. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Palsgård.

»Jeg kombinerer mine erfaringer fra de inspirerende restauranter, jeg har arbejdet på i både Danmark og udlandet,« fortæller Alan Bates.

»En sjov aften«

Alan Bates håber, at den intime kontekst appellerer til københavnerne, som her kan få en anderledes oplevelse.

»Når vi er så få, betyder det, at vi kan give en meget personlig betjening. Det er også det, der ligger i navnet Connection. Jeg ønsker, at gæsterne skal føle sig forbundet til mig og min madlavning, og at jeg skal have en stærk forbindelse til gæsterne,« forklarer Alan Bates og understreger, at det er ham, der laver maden, tager telefonen og svarer på mail.

Fra menuen på Connection. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rasmus Palsgård.

»Jeg vil vide, hvem der spiser her, frem for at få fortalt, hvem der har været her. Forhåbentlig giver det gæsterne en mindeværdig og sjov aften. Og det er jo faktisk det vigtigste af det hele.«