Noma rykker teltpælene op og flytter til udlandet

Noma forlader Danmark til foråret for at gå i dybden med den zenbuddhistiske madtradition

René Redzepi ser frem til at gå i dybden med det japanske kaisekikøkken. Fold sammen
Læs mere
Foto: THIBAULT SAVARY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hele Nomas hold fra praktikanter til ejere inklusive familier – i alt 95 personer – forlader København i det nye år for at drage ud i den store verden.

Denne gang gælder det Kyoto i Japan, hvor Noma popper op på Ace Hotel fra 15. marts til 20. maj 2023.

Noma har tidligere i 2015 kørt en længere popup i Tokyo, som er en væsentligt mere moderne by end Kyoto, der er kendt som den japanske buddhismes historiske centrum.

René Redzepi og kompagni har således brugt de seneste to år på rejse rundt i Kyoto og Kansai-regionen, hvor byen ligger, for at udforske den lokale madkultur.

Det er især det traditionelle kaisekikøkken, som har optaget Redzepi. Kaiseki udspringer af en særlig zenbuddhistisk teceremoni, som siden har udviklet sig til et rituelt måltid med adskillelige retter i forskellige tilberedninger.

»Det fik mig til at tænke på, om de tastingmeuer, vi ser i dag i den vestlige verden, måske i virkeligheden stammer fra Kyoto og kaisekikøkkenet?« udtaler René Redzepi i en pressemeddelelse.

Nomas kommende menu i Kyoto vil være baseret på råvarer fra lokale landmænd, jægere og fiskere i tæt samarbejde med leverandørerne. Menuen kommer til at afspejle sakura-sæsonen i Kyoto, hvor kirsebærtræerne blomstrer, men der kommer ikke til at være tale om en egentlig japansk restaurant.

René Redzepi har tidligere fortalt, at Nomas popups, som udover Tokyo har fundet sted i Sydney i Australien og Tulum i Mexico, fungerer som en kombination af gastronomisk inspirationsrejse, træningslejr og teambuilding for restaurantens ansatte.

Når Noma vender tilbage til København, er det for at fejre restaurantens 20 års-jubilæum, som finder sted i november 2023. I 2024 vil Noma så gå i gang med et helt nyt kapitel, som historien dog endnu ikke melder noget om.

Der åbnes for reservationer Noma Kyoto mandag 7. november kl. 13.00. Middagen inklusive drikkevarer og service beløber sig til ca. 6.400 kr. per næse.