Jeg har ikke lyst til at spise det igen. Jeg spiller heller ikke R. Kelly mere. Det har jeg også valgt fra

Christel Pixi er kagekreatør på tv, og så elsker hun søde sager. Sit bedste måltid fik hun i Mexico, og det værste i København. Her afslører hun et simpelt trick, der giver de perfekte æg til morgenmaden, og så ærgrer hun sig over en træls tendens i København.

Christel Pixi er kogebogsforfatter og dessertkok på »Go'Morgen Danmark«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad er dit livs bedste måltid?

»Jeg var på ferie i Mexico for et par år siden. Vi var i Oaxaca City. En by, der ligger i bjergene, og den er ikke helt nem at komme til. Vi var nærmest de eneste turister. Her spiste vi morgenmad hos et lokalt ægtepar i en lillebitte bod. De lokale stod i kø, og vi anede ikke, hvad vi skulle forvente. Her fik vi de bedste tacos. De lavede selv pandekagerne på majsmel fra hjemmedyrkede majs. Tacodejen blev stegt på panden med den hjemmelavede Oaxaca-ost, der smeltede som en blød mozzarella, og så blev det afsluttet med friske zucchiniblomster. Jeg tror, at det kostede to kroner. Vi fik varm kaffe til, og det hele smagte simpelthen magisk. Stemningen gjorde det til det bedste, jeg har oplevet.«

Hvad er dit livs værste måltid?

»Det, jeg afskyer allermest, er ikke, hvis noget smager dårligt – det er hår i maden. Noget af det klammeste nogensinde var, at jeg oplevede to gange på det samme sted, en restaurant i København, at der var hår i min suppe. Der kommer jeg nok ikke igen. Jeg kender flere, der kan tage håret ud og spiser videre, men for mig er det det samme som at finde en afbidt negl i maden.«

Et billede af den taco fra Oaxaca City, der foreløbig er Christel Pixis bedste måltid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

Hvilken fødevare forstår du ikke?

»Bambusskud. Jeg kender et rigtigt lækkert vietnamesisk sted på Vesterbro, hvor jeg spiser en gang om ugen, og der har jeg fået det. Det er ikke de der flade firkantede nogle, som man fik i 80erne. De er store og runde med huller – og ligner nærmest en sygdom. Det står jeg helt af på. De har en speciel smag, og kan lugte lidt af sur fod, og jeg kan lugte med det samme, hvis det er i min mad. Jeg har det med mad som musik – det er en smagssag. Nogle lapper det i sig, men her siger jeg altså nej tak.«

Hvad er din yndlingsingrediens?

»Smør. Det er et hundrede procent. Bagværksmæssigt er det kun det, der dur. Jeg bager mere, end jeg laver salt mad, så smør er roden til alt godt, og smør er vejen til mit hjerte. Om det er tandsmør på en nybagt bolle eller rugbrød, eller om det er brunet smør til scrambled eggs. Det er hemmeligheden bag perfekte æg. God smør, du pisker op, er også genialt, når du bager cookies. Jeg kunne aldrig bage med margarine. Jeg kan smage det, hvis det er i bagværk. Det klistrer til ganen. Det er fy-fy.«

Hvad foretrækker du at spise alene?

»Der er ikke noget mad i verden, der er en guilty pleasure. Alt er tilladt. Men når jeg er alene, har jeg, siden jeg var lille, spist morgenmadsprodukter som Coco Pops, cornflakes eller Cheerios, inden jeg skal sove. Jeg spiser det aldrig til morgenmad. Det er en hyggesnack, og jeg elsker det.«

»Det, jeg afskyer allermest, er ikke, hvis noget smager dårligt – det er hår i maden«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.

Er der et særligt luksusprodukt, du synes er overvurderet?

»Kaviar. Det smager jo ikke af noget. Det er en smagssag, men jeg vil hellere bruge penge på eksempelvis lækre østers. Folk, der spiser kaviar, har lidt sådan et uh, se mig, jeg har kaviar-skær over sig. Jeg er generelt mere til comfort food. Jeg vil hellere have et stort stykke lækker lasagne end en lille dut kaviar.«

Hvad vil du aldrig udsætte din mund for?

»Jeg elsker at prøve nyt, når jeg rejser, og at gå i supermarkedet og købe nyt. Jeg boede i en periode i Thailand. Her prøvede jeg den kinesiske delikatesse tusindårsæg. Det er 100 dage gamle andeæg, hvor æggehviden bliver til sort gelé. Det skal jeg aldrig nogensinde smage igen. Jeg tog én bid, og ideen om, at det var et gammelt æg, var ikke rar.«

Forstår du veganere?

»Både og. Jeg har ikke selv sat label på, men jeg spiser ikke meget kød. Jeg kan sagtens forstå veganere, men jeg kunne aldrig undvære smør og æg. Jeg spiser æg hver morgen. Det er ikke livsnødvendigt for mig – jeg ville ikke kunne gå vegansk, men jeg kunne sagtens leve helt vegetarisk.«

»Jeg har det med mad som musik – det er en smagssag. Nogle labber det i sig, men her siger jeg altså nej tak.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.

Hvordan har du det med en udskældt spise som foie gras?

»Jeg har arbejdet meget i Paris, så jeg har spist det rigtig meget i gamle dage. Et stykke smørristet brød med foie gras smager bare godt, men jeg har faktisk aldrig købt det, og jeg ville ikke købe det og lave det til folk i dag. Jeg har af dyreetiske årsager ikke lyst til at spise det igen. Jeg spiller heller ikke R. Kelly mere – det har jeg også valgt fra.«

Hvad skal dit sidste måltid være?

»Det skulle være kylling med coconut rice. Jeg elsker caribisk mad. Det kan lyde barnligt, men til dessert skulle jeg have et stykke friskbagt kringle med remonce, med en ordentlig klat vaniljeis ovenpå. Amerikanerne gør det meget med brownie og andre kager. Den danske kringle er overset.«

»Jeg elsker at prøve nyt, når jeg rejser, og at gå i supermarkedet og købe nye ting,« forklarer Christel Pixi. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Eis.

Hvad er i dine øjne den største madtrend lige nu?

»Det, der kan være ærgerligt i København, er, at folk hopper helt ukritisk med på noget, fordi det en trend. Alle de her køer til forskellige steder med eksempelvis en særlig type kage – hvor er jeg dog blevet skuffet. Selvom et sted er hypet for en bestemt ting, er det jo ikke sikkert, det hele er godt. Fastelavnsbollernes megahype i år tog overhånd. Det er ærgerligt med de tendenser, og det er en skam, at en masse andre gode steder dermed bliver overset.«