Hvad bliver årets bedste ret? Nomas andehjerne eller jomfruhummer fra Koks eller ...

Årets bedste ret kåres søndag, når landets største kokke tilbereder de bedste retter, udvalgt af madanmelderne, live. Se de nominerede retter her.

Nomas gråand med andens glacerede hjerne i eget kranium. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ditte Isager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad siger De til Nomas servering af gråand, hvor andens glacerede hjerne serveres i eget kranium med en tatar af fuglens hjerte gemt i næbbet?

Der er gratis adgang for alle, når rigets største kokke tilbereder årets bedste retter foran et dommerpanel og publikum, søndag 29. august, hvor Årets Ret løber af stablen. Det sker fra klokken 10.30 til 14.30 i et stort telt på Israels Plads bag Torvehallerne.

Årets Ret er madanmeldernes svar på filmbranchen Bodilfest. De danske madanmeldere indstiller hvert år de bedste retter, som de har smagt gennem året. De bedste af de bedste retter nomineres så til finalen, hvor retterne tilberedes live af stjernekokkene foran publikum og et dommerpanel bestående af madanmeldere. Senere på dagen hyldes vindere af årets bedste hav-, land- og sødt-retter ved et lukket award show.

Det er meget langt fra at være almindelig hverdagsmad, som bliver tilberedt på scenen på Israels Plads. Udover Nomas andehjerne, skal dommerne blandt andet smage en dessert af is på sukkertang toppet med caviar, som Kristian Baumann – førhen 108, nu Koan – stiller op med. Det skal også blive sjovt at prøve Anders Johst fra Villa Vest i Lønstrups vanvittige dessert baseret på kombinationen af jordbær og blæksprutte.

Følgende kokke og retter er med i finalen:   

Nicolai Nørregaard, medstifter af og chefkok hos restauranterne Kadeau i København og Kadeau Bornholm. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Kategorien hav:

Nicolai Nørregaard, Kadeau Bornholm: Østerssalat

Poul Andrias Ziska, Koks: Jomfruhummer med tang & wasabi

Rainer Gassner, Ti Trin Ned: Jomfruhummer og kaffesauce

Anika Madsen, Fasangården, Makrel, hvide asparges og syltede solbærblade

René Redzepi, Noma: Peberbøf af aborre

Jomfruhummer med tang og wasabi fra Koks på Færøerne. Fold sammen
Læs mere

Kategorien land:

René Redzepi, Noma: Gråand

Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Rehydreret Morkel

Jakob Mielcke, Mielcke & Hurtigkarl: Grillet svinebryst »secret spices«

Matt Orlando, Amass: Tomater i røget tomatolie

Kategorien sødt/ost:

Anders Johst, Villa Vest: Jordbær & blæksprutte

Kristian Baumann, 108: Is på sukkertang, caviar & hasselnøddeolie

Yves Le Lay, À Terre: Chèvre chaud tikka masala

Brian Mark Hansen, Søllerød Kro: Pistacieis på havremælk med frugtig olivenolie