Gylden orangevin, cremet espresso martini og bananvasket sherry. Her er de bedste barer i byen lige nu

AOK
Gastronomi
Guide

Enhver bydel i København med respekt for sig selv har efterhånden et solidt udvalg af gode barer med cocktails, vin og øl. Berlingskes gastronomiredaktør, Søren Frank, guider dig her til de fem bedste barer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De høje glas er på bordene, og korkpropperne er på vej ud af flasken, fordi det er tid til et glas vin eller en velkomponeret cocktail.

København er fyldt med steder, der serverer læskende drikke til din tørstige gane, og spørgsmålet er, hvor du skal få stillet tørsten. Det har Berlingskes gastronomiredaktør, Søren Frank, fem rigtig gode bud på.

1

Alt kan lade sig gøre på Bar Poldo

Alt kan lade sig gøre på Bar Poldo,  som udmærker sig ved en meget urban pub-agtig stemning, hvor et blandet klientel af tophuebærende hipsters og professionelle i jakkesæt mødes efter arbejde og tager et glas eller to i baren. Den aften, vi var forbi, var der sågar heftig fusionsjazz – Weather Report – fra de gode gamle gymnasiedage i højttalerne.

De imødekommende værter lader dig gerne smage på 17 forskellige vine på glaskortet, før du træffer din beslutning, ligesom de gerne åbner de hele flasker på kortet, som koster under 1.000 kroner.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Den lille kælderbeværtning har nemlig den bedste service, jeg endnu er stødt på herhjemme – faktisk noget af det bedste, jeg har oplevet på hele kloden. Pointen er imidlertid, at indehaverne og værterne er to italienere fra henholdsvis Piemonte og Veneto.«

Læs hele anmeldelsen her.

2

Naturvinsbar med fremragende køkken

Det var »svært at finde noget at være utilfreds med« for Berlingskes madanmelder, da han besøgte »Den Vandrette« i Nyhavn, hvor han fik serveret læskende cabernet franc-baseret rødvin og sjov australsk naturvin.

Vinbaren var desuden udstyret med et fremragende køkken, hvor der blandt andet blev serveret blodig skovdue, og heldigvis var lydniveauet heller ikke til at klage over for den støjallergiske anmelder.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Køkkenet var i det hele taget overraskende skarpt, vinbarkategorien taget i betragtning, det beviste en fremragende carpaccio (100 kroner) af rå, men smørmør, tyndtskåret helleflynder hurtigt marineret i en røget ponzu-dressing ned bergamotte (citrus), og ikke mindst en nærmest genial servering af endivie (julesalat) med dressing af æggeblomme og sennep toppet med næsten fedtegreve-agtig sprød tørret æggeblomme og estragon.«

Læs hele anmeldelsen her.

 

3

5 stjerner til vinbar på kun 40 kvadratmeter

Berlingskes madanmelder sad hyggeligt bænket ved et langbord, da han besøgte byens måske mindste bar, Nr. 30 på Nansensgade, hvor maden og vinen (heldigvis) faldt i god smag.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Og jo, selv om det til tider holdt hårdt i vinden, holdt jeg skansen på udstillingen aftenen igennem – sammen med et par speedsnakkende veninder ved det andet bord, som pryglede hvidvin og smøger, som var de betalt for det.

Det er dog hverken på det danske sommervejr, byens vejarbejde eller kommunes fortovsserveringspolitik, at Nr. 30 skal vurderes, men på vinen, på udvalget (som er stort) og serveringen (som var fin) og det gode fleksible køkken, som levede op til devisen om at kunne tilfredsstille såvel den rigtigt sultne som den, der bare er sulten for sjov. Fire og en halv stjerne til Nr. 30, som vi grundet det gode pris-kvalitetsforhold runder op til fem.«

Læs hele anmeldelsen her.

 

4

Vinbar med både til gården og til gaden

Berlingskes anmelder startede aftenen på Gaarden & Gaden med et glas hvid Le Clos fra Les Larmes de Divona og seks østers fra Gillardeau  i Bourcefranc-le-Chapus near La Rochelle på den franske Atlanterhavskyst.

Herfra blev der blandt andet serveret orangevin og friterede forårsløg, og efter en aften med udsigt til Nørrebrogade måtte Berlingskes madanmelder sande, at Gaarden & Gaden har et stort og glimrende udvalg af naturvin, som håndteres på professionel vis på femstjernet niveau.

Uddrag fra anmeldelsen:

»På slangster.dk kan man læse, at det at have til »gården og gaden« dækker over »en kvinde, der har store bryster og en stor røv«. Det er nu næppe det, der hentydes til her, hvor Gaarden & Gaden er en vinbar og café på Nørrebro.

Mon ikke gaden er Nørrebrogade, som baren ligger på med sit ganske store areal på det brede fortov? Og så kunne gården passende være den gård, eller rettere de biodynamiske gårde herhjemme, som for eksempel Kiselgården og Birkemosegård, hvor man henter sine grøntsager og de mange ditto gårde, hvorfra man får sine vine. Gaarden & Gaden deklarerer i øvrigt klart sit ståsted med et stort skilt på fortovet, som forkynder »naturvin«.«

Læs hele anmeldelsen her.

5

Alexander Kølpins cocktailbar brillerer med perfekte drinks

I Hotel Sanders' cocktailbar, Tata, der er opkaldt efter scenetæppet på Det Kongelige Teater, fik Berlingskes madanmelder serveret avancerede cocktails i hyggelige omgivelser.

Uddrag fra anmeldelsen:

»På tjenerens anbefaling lagde jeg ud med en Spanish Highball (125 kroner), en ginger ale-baseret longdrink med bananvasket Amontillado-sherry – hvilket vil sige, at man blander sherry med en meget moden banan og centrifugerer det, til det skiller, så der kun er meget subtil smag og en smule sødme tilbage af banan. En på én gang nærmest avantgardistisk og virkelig velsmagende cocktail.«

Læs hele anmeldelsen her.