Efter to år fjernes cykelstativer foran vinbar på Trianglen: »Det er en rigtig god nyhed«

I forbindelse med metrobyggeriet fik Pasteur Vinbar inddraget sin udeservering, da der skulle være cykelparkering foran baren. Nu har politikerne besluttet, cyklerne skal flyttes. Ejerne håber, at det kan ske, inden sommeren sætter ind.

Vinbar Pasteur, Trianglen 7, får sin udeservering tilbage, efter to år hvor cykelstativer i forbindelse med metroen har optaget pladsen. Det har Københavns politikere netop besluttet. Arkivfoto: Mads Joakim Rimer Rasmussen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et koldt glas hvidvin i solen lyder som en aktivitet, der kunne gå hen og blive temmelig populær denne sommer. Måske kan det ske på vinbaren Pasteur, som ligger på Trianglen 7.

I forbindelse med metrobyggeriet fik baren i 2019 inddraget sin udeservering, da der skulle gøres plads til 17 ud af omkring 650 cykelparkeringspladser i forlængelse af metroen, og de skulle placeres netop der, hvor Pasteurs gæster kunne sidde udendørs.

Anders Gisselbæk, Medejer af Pasteur Vinbar

»Det handler om overlevelse. «


Men nu blæser der nye vinde. I forbindelse med de såkaldte overførselsforhandlinger, hvor penge, der er tilovers fra året før, fordeles, har politikerne i København besluttet at bruge et beløb på at flytte cykelparkeringen til et andet sted, så Pasteur igen kan servere udenfor.

»Vi har virkelig kunnet mærke, at vi mistede vores udendørsservering i 2019, så det er en rigtig god nyhed. Det betyder mere omsætning og flere glade gæster. Det handler om overlevelse,« siger medejer af Pasteur Vinbar Anders Gisselbæk.

Allerede i 2019 foreslog Radikale Venstre, at stativerne skulle flyttes, skriver Ugeavisen. Dengang var De Konservative og Liberal Alliance for, mens S, SF, EL og DF stemte imod.

Men nu er det imidlertid lykkedes at få flertal.

»Vi har brug for alle de greb, vi har, for at få genstartet København og lagt en bund under alle de virksomheder, som har levet et år i stor uvished i forhold til deres forretning. Derfor synes jeg, at det er rigtig positivt, og jeg glæder mig meget over, at der nu var den politiske vilje til at få flyttet de her cykelstativer,« siger Mette Annelie Rasmussen (R), medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.

»Kunne være stort«

Med beslutningen nedtages og genplaceres de 17 cykelparkeringspladser, og belægningen genetableres. Samtidig ser kommunen på to mulige placeringer af cykelstativerne.

Cecilie Lonning-Skovgaard (V), beskæftigelsesborgmester

»Det vil bringe mere liv og omsætning til Trianglen, og det trænger københavnerne til.«


Ifølge planen er de nye pladser klar til at blive taget i brug til juni.

»Det er stort, hvis det kan ske allerede nu. Vi skal jo faktisk søge om en udendørsbevilling. Vi håber selvfølgelig, at det kan lade sig gøre, nu politikerne støtter os i den her sag,« siger Anders Gisselbæk.

​Mette Annelie Rasmussen mener også, at det gerne må ske snart:

»Det haster mere end nogensinde. Skal vi have de her steder, hvor vi mødes ude i byrummet, er vi fra rådhuset nødt til at fjerne de barrierer, det har været hidtil. Det står heldigvis lysende klart nu.«

Mere liv til Trianglen

Ifølge beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) vil udeservering gavne området, at stativerne fjernes.

»Det vil bringe mere liv og omsætning til Trianglen, og det trænger københavnerne til. Og så er det generelt vigtigt, at vi politikere lytter til det lokale erhvervsliv, og at erhvervslivet føler, at vi tager deres bekymringer alvorligt,« siger hun og tilføjer:

»Som erhvervslivets borgmester er jeg optaget af at fjerne benspænd for vores lokale erhvervsliv – store som små. Derfor er jeg glad for at kunne hjælpe Pasteur Vinbar med at få flyttet de fejlplacerede cykelstativer.«

Vinbar til salg

​På sigt bliver det dog ikke Pasteur Vinbar, som får glæde af arealet til udeservering. Baren er sat til salg, da den for godt et år siden blev pålagt at lukke kl. 22.

Det skete efter krav fra andelsboligforeningen AB Trianglen 7-7D, som vinbaren hører ind under, og derfor kaster de håndklædet i ringen.

»Men lige nu har vi fokus på at få udeserveringen tilbage og på at have en god sommer med vores gæster,« siger Anders Gisselbæk.

Pasteur Vinbar overtog lokalerne på Trianglen i 2018, hvor de lancerede udeservering. Inden da havde værtshuset Café Røde Lygte ligget på adressen i ikke færre end 130 år.