Denne danske restaurant er favorit til den tredje Michelin-stjerne hos bookmakerne

Oddset giver pengene to gange igen, hvis Noma får tre stjerner. Sushi Anaba er klar favorit til at score sin første stjerne.

Noma er, ifølge bookmakerne på Danske Spil, favorit til at blive den anden restaurant i Danmark med tre stjerner i Michelin-guiden for de nordiske lande, der offentliggøres mandag aften. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thibault Savary/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge bookmakerne på Danske Spil er Noma favorit til at blive den anden restaurant i Danmark med tre stjerner i Michelin-guiden for de nordiske lande, som offentliggøres mandag aften. Geranium har i forvejen tre stjerner i guiden.

»Ingen forstår, hvorfor Noma ikke allerede har tre stjerner. Køkkenet har aldrig været stærkere,« siger Søren Andersen, der er pressechef i Danske Spil.

Derfor er Noma også Danske Spils favorit til at vinde den tredje Michelin-stjerne. Chancerne vurderes til at være 45-55, man får således pengene to gange igen, hvis man oddser på Nomas tredje stjerne, og den rent faktisk skulle komme hjem.

Danske Spil mener nu alligevel, at der er marginalt større chancer for, at Noma endnu en gang bliver »snydt« for den tredje stjerner og forbliver på de to stjerner – det scenario er der odds 1,75 på.

Kokken Eric Vildgaard har taget turen over blandt andet Tinggården, Almanak og Noma, før han åbnede sin Restaurant Jordnær i Gentofte, der med to Michelin-stjerner har etableret sig helt i toppen af den danske restaurantscene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged.

Jordnær er også med i kampen

Restaurant Jordnær i Gentofte, der også har to stjerner i forvejen, er ifølge Danske Spil favorit nummer to til at score de maksimale tre stjerner.

»Alle elsker historien om familien Vildgaard, og Eric Vildgaard har brugt nedlukningen til at tage sin mad et niveau op,« siger Danske Spils pressechef med henvisning til historierne om Eric Vildgaards hårde baggrund og parrets store familie.

Danske Spil vurderer chancen for en tredje stjerne til Jordnær til at være på cirka 35 procent og giver odds 2,70 på, at det sker, og odds 1,40 på at det ikke sker.

Ejer af restaurant Sushi Anaba, Mads Battefeld. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

Sushi Anaba favorit til første stjerne

Mads Battefelds lille, unikke ottepersoners restaurant Sushi Anaba i Nordhavn er, igen ifølge bookmakerne på Danske Spil, klar favorit til at vinde sin første Michelin-stjerne. Bookmakerne vurderer, at der er cirka 60 procents chance for, at det sker, svarende til odds 1,60, mens oddset er 2,20 på, at Sushi Anaba ikke får en stjerne.

Også The Samuel i Hellerup spås gode chancer for at få sin første stjerne. Restauranten er nemlig en videreførelse af kokken og restauratøren Jonathan Berntsens tidligere restaurant, Clou, som havde en Michelin-stjerne, da den lukkede i fjor. The Samuel har ifølge Danske Spil cirka 40 procents chance for at få en stjerne svarende til odds 1,85.

Herefter er der et stykke ned til de to næste favoritter til at få en stjerne, henholdsvis Lyst i Vejle og Substans i Aarhus, som begge står til odds 3,0. I Substans’ tilfælde havde restauranten én stjerne, før den flyttede fra Frederiksgade til havnefronten i Aarhus, men mistede den i 2020 efter at have været nedlukket i forbindelse med flytningen i det meste af 2019.

Lyst, der åbnede i efteråret 2019 i Olafurs Eliassons Fjordenhus i Vejle, har derimod ikke været optaget i guiden før.