De står bag flere store restauranter i København. Nu åbner de nyt i Tivoli

Når Tivoli genåbner sidst på måneden, slår en ny restaurant også dørene op. Den ligger, hvor Gemyse plejede at holde til og kommer til at kombinere »high-end-bistro« med »tivolisk feel good-oplevelse«, fortæller forlystelsesparken.

Restaurant KILDEN i Tivoli vil blandt andet satse på smørrebrød og – som sin forgænger – grønne retter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tivoli
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På månedens sidste dag åbner Tivoli igen for publikum, der kan boltre sig i de klassiske forlystelser.

Og det er ikke kun popcorn og candyfloss, et besøg i den gamle have kan kombineres med. De senere sæsoner er der skruet gevaldigt op for gastronomien med en række nye tiltag – både pop op-restauranter og nye permanente spisesteder.

Med sæsonen forår 2023 åbner restauranten KILDEN. Den erstatter den hedengangne Gemyse, der blandt andet blev kendt for sit grønne menukort – deraf navnet.

Bag KILDEN står LOCA Gruppen, som i forvejen driver restauranterne STUDIO, RADIO og Almanak i Operaen. Køkkenchef og medejer af KILDEN, Christian Hoffmann, har netop en fortid fra Almanak, hvor han stod i spidsen for køkkenet fra 2019 til i dag.

Restaurant KILDEN drives af LOCA Gruppen, der også står bag STUDIO, RADIO og Almanak i Operaen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tivoli.

»Vi kommer til at præsentere gæsterne for nye eksperimenter og danske smage og råvarer, de måske ikke er stødt på før,« siger han.

Fisk og skaldyr​

Den nye restaurant kommer til at servere henholdsvis frokost og middag. Midt på dagen vil der blandt andet være smørrebrød på menukortet med fisk og skaldyr, vegetariske varianter og stykker med kød.

»Vi har en moderne tilgang til smørrebrød, og vi vil gerne rykke nogle grænser. For eksempel skal det være naturskånsomt fanget fisk, vi bruger, og helst ikke noget, der er trawlet,« siger Christian Hoffmann, som fortæller, at han har taget tilgangen til råvarer og bæredygtighed med fra Almanak.

Restaurant KILDEN vil blandt andet satse på smørrebrød. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tivoli.

Samtidig er der også visse ligheder med Gemyse i forhold til de grønne indslag.

»Vi kommer til at have fisk, gris og forskelligt kød på menuen, men hoveddelen af alle retter tager afsæt i det grønne og i dyrevelfærd. Vi har også en grøn tilgang og en opfattelse af, at vi skal spise mindre kød,« siger Christian Hoffmann.

Han understreger desuden, at der vil være stor fokus på de skiftende sæsoner, men at KILDEN »ikke er en dogmatisk nordisk restaurant, så der vil også blive plads til trøfler, kammuslinger og caviar, når det giver mening«.

Køkkenchef- og medejer Christian Hoffmann har en fortid fra Almanak. Nu skal han stå i spidsen for den nye restaurant i Tivoli. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tivoli.

Aftenmenuen kommer til at bestå af en tre-, fem- og syvrettersmenu og indeholder både skaldyr, kød og grønt.

Gemyse og Divan 2

Den tidligere restaurant på stedet, Gemyse, var drevet af Nimb, som har flere spisesteder i Tivoli plus et 5-stjernet hotel, der vender ud mod forlystelsesparken. Inden da holdt den kendte restaurant Divan 2 til i lokalet. Den måtte dog dreje nøglen om i 2011.

»Der er en spændende historie med lokalerne – det stiller virkelig nogle krav. Og så ligger det i en smuk have, som vi glæder os til at blive en del af,« siger Christian Hoffmann.

I en pressemeddelelse uddyber Tivoli, at den nye restaurant vil kombinere »high-end-bistro« med Tivolisk »feel good-oplevelse«.

Restaurant KILDEN vil – som sin forgænger, servere meget grønt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tivoli.

Mikkel Ustrup, som er senior director for Tivoli high end, peger desuden på, at den grønne linje fortsætter.

»Gemyse har været frontløber på det bæredygtige område og har skabt en åbning for det grønne og bæredygtige køkken i Tivoli. Nu er tiden kommet til at give stafetten videre, og vi er glade for at have fundet en ny samarbejdspartner, som kan tage det bæredygtige køkken i Tivoli til det næste niveau,« siger han.

Restaurant KILDEN åbner 31. marts – samme dag som Tivoli tager hul på forårssæsonen.