6 stjerner og tidløs luksus: Søren Frank guider til de bedste restauranter lige nu

AOK
Gastronomi
Guide

Gastronomi: På den københavnske restaurantscene finder man gourmetperlerne, der imponerer med tårnhøjt niveau. Berlingskes gastronomiredaktør, Søren Frank, har her samlet de fem bedst anmeldte restauranter.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fortsat fuld fart på den københavnske restaurantscene. Nye og spændende gourmetsteder i alskens genrer dukker hele tiden op.

Her har Berlingskes mad- og vinredaktør, Søren Frank, samlet fem af de bedst anmeldte restauranter lige nu. Hvad enten du er til sushi i mesterklassen, dekadent foie gras og kaviar eller den rene Morten Korch-idyl, er der god grund til at lade mundvandet løbe.

1

Tilbage i højeste gastrogear

Der er kommet nye kompetente kræfter til på Brede Spisehus, som er lidt af en institution på den storkøbenhavnske gastroscene. Den bevaringsværdige gamle kantine, som blev opført i 1893 for arbejderne ved Brede Klædefabrik ved Mølleåen, er en af byens smukkeste spisesale. Og heldigvis lever Christian Mortensens stærke sæsonbetonede køkken op til de unikke omgivelser.

Uddrag af anmeldelsen:

»Først en mild og svalende råsaltet helleflynder marineret i stikkelsbærsaft og toppet med agurk og blåmuslinger, ristede brødcroutoner og pistacienødder til at give crunch og en kold muslingecreme blidt tilsmagt med vadouvan. En elegant ret med en fin balance mellem alle elementerne.«

Læs hele anmeldelsen her.

2

Den lækre lille søster

Bistroerne Frank og Polly har fået en ny lillesøster i form af Sol & Luna i den gamle stationsbygning på Frederiksberg. På velindrettede Sol & Luna serveres moderne bistromad, som konstant krydser grænserne mellem Italien, Frankrig og Spanien og giver meget for pengene. Vinene, som også er sympatisk prissat, følger pænt med.

Uddrag af anmeldelsen:

»Efter muslinger og rødfisk tillod vi os at snige en ekstra deleret ind i vores syvretters servering. For Sol & Luna byder i denne tid på gnocchi med trøffel (135 kroner), og det var en umamispækket guderet, hvor vi både kunne smage salvie og parmesansauce sammen med de stadig al dente pasti på kartoffelmos, der var gavmildt forsynet med australske vintertrøfler.«

Læs hele anmeldelsen her.

3

Perfekt luksus bistrokøkken

Af byens mange restaurantåbninger her ovenpå andet lock down er Esmée formentlig den, som har været imødeset med størst forventninger og hype. Den store restaurant på Kgs. Nytorv, hvor før Geist før havde til huse, har fået en ordentlig makeover, så de luftige lokaler nu fremstår indbydende lyse.

I køkkenet regerer Andreas Bagh (eks-Marchal), som har fået installeret en stor rôtissoire, hvor han blandt andet griller hele pighvarrer og søtunger. Baghs køkken er sikkert funderet i den franske gastronomi, men retterne har altid et lille innovativt twist, som gør, at man ikke falder i søvn. Den perfekte møre hummerhale er således gratineret med chorizo, mens cevichen på helleflynder er toppet med thai basilikum.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Vi startede med et par snacks, gode gamle kendinge fra Marchal i form af henholdsvis små toasts af ibericoskinke med gruyere og svampecreme samt gougères (vandbakkelser) med trøffel og comté. Lækker, tryg velsmag, som slog den franske grundtone, som hersker i Baghs køkken, fint an.

Baghs køkken er dog aldrig så klassisk, at man keder sig, der er stort set altid et lille twist eller en sjov detalje, som holder ganen vågen. Her for eksempel en forfriskende og særdeles velsmagende parafrase over 1980ernes frosne hvidløgsflûte i form af et dejligt, groft surdejsbaguette fyldt med masser af hvidløgssmør.«

Læs hele anmeldelsen her.

4

6-stjernet toppræstation

I Nyborg ligger Restaurant Lieffroy, der både har franske og fynske aner. Madanmelder Svend Rasmussen har været på besøg til en udsøgt middag og kvitterer med seks stjerner for en absolut toppræstation.

Uddrag fra anmeldelsen:

»Patrick Lieffroy er endegyldigt trådt ud af farmand Jean-Louis’ skygge, og viser, at selv om han er vokset op på Falsled Kro og har været hos både Michaud og på brødrene Troisgros trestjernede i Frankrig og således er godt fransk skolet, så er han født på Fyn, kan lide sine grøntsager med bid og bruger aktivt kontraster og syre i alle sine retter.«

»Patrick Lieffroys køkken er lige nu et af Danmarks skarpeste, og Helle Lieffroys ageren på gulvet matcher maden i en grad, så vi ikke kommer udenom at sende seks stjerner til Nyborg med en konstatering af, at Lieffroy er både fynsk og fransk, men allerfinest som sig selv.«

Læs hele anmeldelsen her.

5

Tidløs luksus

Vi fik på restaurant Marchal serveret skarpe kanapeer med udsigt til Kongens Nytorv. Comeback-Michelin-køkkenchefen Jakob de Neergaard har skabt et menukort, der holder fast i d'Angleterres overdådige dyder og med masser af kaviar, trøfler, hummer og duer. Husk den tunge pengepung, hvis du skal blive mæt på Marchal.

Uddrag fra anmeldelse:

»De superskarpe og trygt velsmagende snacks forsvandt som dug for solen, så jeg vil anbefale, at man bestiller nogle flere. Det vil gøre regningen større, men let’s face it, d’Angleterre er ikke et sted for fattigrøve! For eksempel indeholder vinkortet hele fem forskellige flasker Le Montrachet til priser op til 65.000 kroner for en 2017er fra DRC, så jeg måtte bruge lang tid på at finde en flaske til en mere human pris, som jeg havde lyst til at sætte tænderne i. Vi endte med Domaine Leflaives almindelige bourgogne blanc 2017, som stod i 1.100 kroner. Til gengæld smagte den også rigtig godt. 2017 er en herlig årgang for hvid bourgogne – den bedste siden 2014.«

Læs hele anmeldelsen her.

LÆS MERE