Frisk luft til herskabet

Rolls-Royce viser cabriolet-model

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé. Fold sammen
Læs mere

Rolls-Royce henlægger præsentationen af en ny to-dørs cabriolet til Detroit i USA.

Det er fire et halvt år siden, der senest rullede en åben model ud fra Rolls-fabrikken. Det var Corniche-modellen, som også blev den sidste Rolls-Royce fra fabrikken i Crewe, før BMW overtog virksomheden.

Salget af Rolls-Royce-biler går trægt, og BMW sætter nye forhåbninger til nyheden, der har navnet Phantom Drophead Coupé. Den bygger på konceptet 100EX, der blev præsenteret i forbindelse med firmajubilæet i 2004. Motorhjelm og forruderamme er i rustfrit stål, og de to døre er hængslet bagtil, som man gjorde før i tiden.

Bilen har stofkaleche, og kabinen er præget af teak og mahogni. Modellen bygges i hånden ved siden af Phantom-modellen på BMW's fabrik i Goodwood. Produktionen begynder til sommer, og designet er typisk for Rolls-Royce: Det vil sige lang kølerhjelm, store hjul og kort karrosseriudhæng i fronten. Længden er på intet mindre end 5,60 meter, og James får kræfter nok at håndtere: En V12-motor på 6,8 liter med 460 hk. Selv om bilen vejer 2,6 ton, skal den kunne nå 100 km/t fra stilstand på under seks sekunder.