Frank Jensen vil samarbejde mere end Ritt

Opdateret: Ritt er er god til at sætte ting på dagsordenen - jeg kan samarbejde, lyder det fra Frank Jensen, der har sagt ja til at blive overborgmesterkandidat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.Så er Frank Jensen officielt sprunget ud som socialdemokratisk overborgmesterkandidat i København og dermed igen politiker.

Som afsløret af Berlingske.dk sagde den tidligere folketingsmand og justitsminister ja efter opfordring fra partiformand Helle Thorning-Schmidt og løftet om total opbakning fra det socialdemokratiske bagland i København.

- Når man får massiv opbakning fra socialdemokratiet i København og også bliver kontaktet direkte af Socialdemokratiets formand, så må man gå i tænkeboks. Og jeg kunne mærke, at jeg sagtens kunne vende tilbage til politik, siger han til Berlingske.dkLover samarbejde
Frank Jensen lover, at han har et kæmpe program for hovedstaden, og han lægger ud med bandekriminalitet:

- Skyderier i gaderne på Nørrebro skal stoppes. Det er både en politimæssig indsats og et spørgsmål om forebyggelse for at sørge for, at der ikke kommer flere unge mennesker ud i kriminalitet, siger han

Derudover lover mere samarbejde end den nuværende overborgmester Ritt Bjerregaard har stået for.

- Jeg har stor respekt for Ritt. Hun er god til at sætte ting på dagsordenen. Men vi er meget forskellige. Jeg kan godt lide at samarbejde og skabe brede aftaler, siger Frank Jensen her til aften til TV2 Lorry.

Holder stadig med AaB
Frank Jensen forlod politik ved det seneste folketingsvalg, efter at han havde tabt et kampvalg mod Helle Thorning-Schmidt om at blive Socialdemokraternes formand.

I dag direktør i Danske Advokater, og han havde endnu ikke nået at informere arbejdsgiveren om sit kandidatur, da Berlingske.dk afslørede nyheden.

Frank Jensen bor i dag i København, men han kommer fra Nordjylland. Og selvom Frank Jensen vil være borgmester for københavnernes by, vil han ikke holde med byens hold.

- Jeg er AaB'er, og det bliver jeg ved med, siger han med henvisning til fodboldholdet fra Aalborg.

Stor udfordring
Frank Jensen kommer til at stå med en betydelig udfordring, hvis han skal vende Socialdemokraternes aktuelle dårlige position i København.

Ifølge en måling, som Gallup har foretaget for Berlingske Tidende, vil blot 23 procent af Københavnerne stemme på Socialdemokraterne ved valget til Borgerrepræsentationen til november.

Det vil i givet fald betyde, at Socialdemokraterne blot vil være det næststørste parti på Københavns Rådhus, da SF stormer frem og står til at få hele 28 procent af stemmerne ved kommunalvalget i København. Målingen viser dog samtidig, at der generelt er større opbakning til en socialdemokratisk overborgmester end en overborgmester fra SF.

Frank Jensens kandidatur til overborgmesterposten kommer efter, at Socialdemokraternes uddannelsesordfører Christine Antorini i går meddelte, at hun ikke er interesseret i at afløse Ritt Bjerregaard som overborgmester.

Frank Jensen afviste for et par dage siden, at han var på vej til Københavns Rådhus, men den holdning har han nu revideret.