Frank J. vs Bo Asmus - vælgerne bestemmer

SFs leder på Københavns Rådhus, Bo Asmus Kjeldgaard, byder Frank Jensen velkommen som ny S-leder. Ifølge SF skal det største parti have overborgmesterposten efter valget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen om overborgmesterposten i København bliver med stor sandsynlighed en gyser, efter at Socialdemokraterne på Rådhuset har besluttet at køre tidligere justitsminister Frank Jensen i stilling som partiets overborgmesterkandidat.

Som det fremgår af en Gallup-måling i dag i Berlingske Tidende, ville SF blive det største parti i Borgerrepræsentationen, hvis der var valg i morgen. Det ville give SFs børne og ungdomsborgmester Bo Asmus Kjeldgaard retten til at bære den gyldne kæde.

Spørgsmålet er nu, om SF-lederen føler sig truet af Frank Jensens kandidatur?

- Hvem der skal være overborgmester i København efter Ritt er op til vælgerne. Det bliver hverken i dag, eller i morgen eller nogen anden dag før valget, at der skal fordeles taburetter, siger Bo Asmus Kjeldgaard.

SF-lederen siger, at med Fransk Jensen som kandidat ser han frem til et tættere og mere konstruktivt samarbejde om alle de udfordringer, København står over for, som f.eks. værdig ældrepleje, styrket integration og tryghed i gaderne.

- Jeg kan kun sige tillykke - eller på godt jysk: Det er da ikke så ringe endda. En ny kandidat udefra som Frank Jensen giver mulighed for en helt ny start for samarbejdet mellem SF og Socialdemokraterne på Rådhuset.

Det er ikke nogen hemmelighed, at de to partier på Rådhuset har skændtes bravt. Ikke mindst om Ritt Bjerregaards vision om billige boliger på Kløvermarken. I dag er forholdet endda så anstrengt, at S og SF kun indgår politiske aftaler, der er skrevet ned - og under.

SF på Rådhuset lægger nu op til, at de to partier kan blive ligeså gode til at samarbejde som moderpartierne på Christiansborg. Dér har Villy Søvndal dog også slået fast, at partiets statsministerkandidat hedder Helle Thorning-Smidt. Så langt vil Bo Asmus Kjeldgaard ikke gå, når det handler om magtforholdet på Rådhuset.

- Det er mest naturligt, at det største parti får overborgmesterposten. Men jeg vil samtidig gerne understrege, at det ikke bliver fordelingen af taburetter, der kommer til at sætte samarbejdet mellem SF og Socialdemokraterne over styr, siger Bo Asmus Kjeldgaard.