Tidligere holdkammerat kritiserer Michael Schumacher

 
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michael Schumacher vil for altid blive husket som en af verdens bedste racerkørere i Formel 1's historie.

I seks år var brasilianske Rubens Barrichello holdkammerat med den tyskeren, der ikke er blevet set i offentligheden siden han i december 2013 kom ud for en alvorlig skiulykke.

Men selvom Ferrari-holdkammeraten ikke betvivler Schumachers eminente egenskaber som racerkører, så var han omvendt ikke verdens bedste holdkammerat. Racerlegenden var faktisk hverken åben eller behjælpelig, afslører brasilianeren.

»Jeg er altid blevet venner og har haft gode forhold til min teamkammerater. Her inkluderer jeg også Michael (Schumacher, red.), men han var aldrig støttende....Det er ikke det rigtige ord. Han ville aldrig være der og tilbyde sin hjælp, så jeg ville aldrig spørge,« fortæller Barrichello i podcasten 'Beyond the Grid' ifølge Daily Mirror.

»Eddie Irvine for eksempel. Du kunne spørge ham, og så sagde han: 'Jeg ved ikke, hvilket gear jeg tog det hjørne i.' En dag blev jeg rasende, fordi jeg ikke kunne forstå, hvordan fanden han ikke kunne vide, hvilket gear han tog, men han vidste det virkelig ikke. Han tænkte ikke over det. Ved Michael blev du nødt til at lære folk, at han var anderledes. Han var lidt naiv i måden, han arbejdede på.«

De to kørere kørte sammen for Ferrari fra 2000 til 2005, inden Barrichello skiftede til Honda. Under hele perioden var han aldrig i tvivl om hierarkiet, der var ekstremt tydeligt, fortæller han.

»Til sidst følte jeg, at det var hans hold. Men jeg lod mig aldrig slå ud, fordi jeg var nødt til at overvinde mine følelser for at blive bedre og for at kæmpe mod de bedste. Og det var ikke sådan, at én motor var til Michael og en anden motor var til Ruben,'« forklarer Barrichello.

Han understreger dog, at det på trods af hierarkiet, aldrig var et decideret problem at have Schumacher som holdkammerat.

Alligevel tror han dog, at han havde vundet mindst ét verdensmesterskab, hvis Ferrari havde gjort tingene mere lige mellem de to.

Siden Michael Schumachers tragiske skiulykke mellem jul og nytår i 2013, han ikke vist sig offentligt, ligesom der heller ikke er meldinger om hans tilstand.

Man ved kun, at tyskeren får behandling i familiens ejendom i Schweiz, hvor kun få får lov at komme inden for dørene af hustruen Corinna Schumacher.

Det har blandt andet fået Michael Schumachers ven og tidligere mangeårige manager, Willi Weber til at kritisere legendens kone i skarpe vendinger.

»Jeg vil gerne vide, hvordan han har det, give ham hånden eller ae ham på kinden. Men desværre er det blevet afvist af Corinna,« har han blandt andet udtalt.

Det fik højst overraskende hustruen til at bryde tavsheden.

»Han er i de bedste hænder lige nu, og vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at hjælpe ham,« siger Corinna Schumacher i interviewet med Mercedes' magasin. Man skal forstå, at vi blot følger Michaels ønsker om at holde noget så følsomt som hans sundhedstilstand hemmelig - som vi altid har gjort.«

Michael Schumacher nåede at vinde Formel 1-verdensmesterskabet hele syv gange.