Tidligere Formel 1-stjerne i sorg: Har mistet sin 21-årige datter

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere Formel 1-stjerne, Jody Scheckter og hans kone Claire, er lige nu ramt af stor sorg.

For torsdag døde parrets blot 21-årige datter, Ila, mens hun sov.

Det skriver Daily Mail.

'I en alder af kun 21 år er Ila blevet taget fra os alt for tidligt, og den smerte vores familie mærker er ubærlig. Ila har fået fred. Hun lider ikke længere af angst eller frygt for en ny operation i hjernen.'

Sådan lyder det i en udtalelse fra Scheckter-familien om datteren, der for to år siden blev diagnosticeret med en tumor i hjernen. Helt ud af det blå. Noget, der betød, at hun skulle opereres, og det var en ret hård omgang for den unge kvinde.

For nogle måneder siden blev hun derudover diagnosticeret med epilepsi. Noget, hun havde udviklet og som gjorde, at den 21-årige Ila også udviklede et stofmisbrug, som i sidste ende kostede hende livet, fortæller familien.

'Det (Ilas epilepsi, red.) resulterede i, at hun led meget af angst og frygtede at få anfald. Hun tabte sin kamp mod afhængigheden, som hun fik, da hun forsøgte at dulme den frygt og de følelser, der overmandede hende,' lyder det om datteren, der formentlig døde af en overdosis.

Jody Scheckter og hans kone sætter også ord på den sidste dag, familien var samlet. Det skete i forbindelse med fejringen af Jody Schleckters 40-års jubilæum for VM-sejren i Italienske Monza.

Her viste billeder fra begivenheden en storsmilende Ila, der dog inderst inde kæmpede hårdt. Hun havde det skidt, fortæller familien, der ellers roser datteren stort.

'Hun så det bedste i alle og rørte så mange hjerter på en måde, hun aldrig selv kunne se. Mens hun var elsket af så mange, kæmpede hun selv med at mærke kærligheden,' skriver familien i udtalelsen.

69-årige Jody Scheckter kørte Formel 1 fra 1972 til 1980, og da han i 1979 vandt mesterskabet, var det med Ferrari.

Udover den afdøde datter har han børnene Hugo, Freddie og Poppy med konen Clair. Derudover har han to sønner, Toby og Tomas, med ekskonen Pamela.