Scorer flot karakter: Dommen over 'tapper' Magnussen

Kevin Magnussen leverede en perfekt kvalifikation i Bahrain.

Den omgang, der sikrede ham sjettepladsen på gridden og kun var 5/1000 sekund langsommere end Max Verstappen på femtepladsen, var en af de flotteste, jeg har set fra hans side.

Kun hans kvalifikationsomgange i Melbourne 2014 og Silverstone 2018 er efter min mening i samme klasse.

Det var også vigtigt, at han efter alt for mange kvalifikations-nederlag til Romain Grosjean endelig igen fik ram på franskmanden. Magnussens teamkammerat er almindeligt anderkendt som en af de allerhurtigste kørere i feltet over en enkelt omgang, og at slå ham med et kvart sekund understreger, hvor godt kørende Magnussen var lørdag.

I løbet kunne Haas-teamet ikke få soft-dækket til at fungere, og det kan egentlig ikke lægges Magnussen til last. Han kæmpede tappert videre med sin underlegne bil, og det var imponerende, at han holdt motivationen: Efter den flotte kvalifikationen må det ikke have været sjovt, at skulle kæmpe som en gal for en 13.-plads.

Der er altså ikke meget, der trækker ned i Magnussens personlige præstation, men alligevel bliver det ’kun’ til et 8-tal. Jeg gav ham 9 for sjettepladsen i Melbourne for 14 dage siden, og topkarakteren 10 er naturligvis reserveret, til han kommer på podiet. Uden dækproblemer er det slet ikke urealistisk!

Karakteren er udtryk for Formel 1-korrespondent Peter Nygaards subjektive holdning til Kevin Magnussens præstation gennem hele weekenden. Nygaard har fulgt Haas-teamet tæt i Bahrain, og løbende talt med Magnussen og teamchef Guenther Steiner.