Ny F1-regel kan sikre Magnussen ekstra point

Når Formel 1-sæsonen starter søndag, bliver det med en ny regel, der kan hjælpe de hold, der ikke har farten til at kæmpe med om podiepladserne over et helt løb.

Den nye regel betyder, at køreren med løbets hurtigste tid får ét bonuspoint, når løbet er slut. Reglen skal være med til at gøre løbet mere seværdigt og spændingen større.

Det oplyser Formel 1 på sin hjemmeside.

Indtil nu har det været normalt at se næsten alle kørere prøve at sætte løbets hurtigste omgangstid sidst i løbet, hvor bilerne ikke er fyldt med brændstof. På den måde vejer bilerne mindre.

Der er dog lige ét men. For at få bonuspointet skal man ikke kun være hurtigst. Man skal også både gennemføre løbet og slutte i top-10. Det betyder også, at kørerne udenfor top-10 kan drille de andre, hvis de kan tage pointet fra dem i top-10.

Det er Formel 1-cheferne og FIA, der længe har drøftet, hvorvidt det ville være en god idé at indføre reglen. Og nu har de altså givet regelændringen det grønne lys.

Over den kommende Formel 1-sæson vil der dermed være 21 ekstra point at kæmpe for. Og kan kørerne snuppe bare et par af de point, kan det flytte rundt på den endelige stilling.

Eksempelvis sluttede Kevin Magnussen sidste sæson på en niendeplads med 56 point. På 11-pladsen var Fernando Alonso med 50 point. Med 21 ekstra point kan der hurtigt vendes rundt på lignende scenarier.

Sidste sæson var Valtteri Bottas den kører, der satte flest hurtige omgange. Hele syv gange var han hurtigst rundt på banerne.