Magnussen presser mastodonter: Er alligevel skeptisk

Kevin Magnussen fik en god start på Bahrains Grand Prix i Sakhir, da han sluttede fredagens træninger på syvendepladsen.

Med en tid der var blot 1,2 sekunder fra Sebastian Vettel (Ferrari) på førstepladsen, understregede danskeren, at Haas-teamet og resten af midterfeltet er rykket tættere på de førende.

»Bortset fra Ferrari, der er ganske langt foran os, er det meget tæt. Red Bull er jo faktisk ikke så langt foran os,« sagde Magnussen med henvisning til, at Max Verstappen på sjettepladsen blot var et kvart sekund hurtigere.

»Det bliver spændende, men jeg tror nu ikke, at vi kan kæmpe med Red Bull i kvalifikationen – vores kamp kommer nok til at blive med Renault,« fortsatte Magnussen.

Nico Hülkenberg (Renault) stod med femtepladsen for fredagens helt store overraskelse.

»Renault ser hurtige ud – både i forhold til kvalifikationen og til løbet på søndag. Vi skal forbedre os til i morgen for at slå dem – og jeg tror på, vi kan forbedre os. Om det så er nok til at komme foran Renault, vil tiden vise,« sagde Magnussen.

Stærkere i kvalifikation end løb

Dækkene kommer til at spille en vigtig rolle både under lørdagens kvalifikation og søndagens løb. Derfor brugte alle 10 teams store dele af fredagens træninger til at teste dæk.

»Dækkene er som altid det vigtigste om fredagen,« sagde Magnussen efter træningen.

»De dæk, vi får stillet til rådighed denne weekend, er ganske hårde, og de bliver hurtigt for varme – men kun på overfladen. Det er lidt underligt: På en måde er de for varme, og på en anden er de for kolde. Det er noget, vi skal have kigget mere på – specielt med henblik på long-runs (løbs-distance, red.).«

Magnussen og hans teamkammerat Grosjean kvalificerede sig på henholdsvis syvende- og sjettepladsen ved VM-premieren i Australien for 14 dage siden. Et lignende resultat burde være inden for rækkevidde i Bahrain.

»Bilen kørte fint, og lige i øjeblikket er vi mere optimistiske med hensyn til kvalifikationen end til selve løbet,« sagde Magnussen.

»Vi skal arbejde mere med vores løbs-tempo, for det er relativt nemt at overhale på banen her i Bahrain – det er ikke en bane, hvor man bare skal lave en god kvalifikation for så at forsvare sin position hele vejen hjem.«

Ferrari i front

Ferrari, der dominerede vinter-testene op til sæsonstarten, kunne slet ikke følge med Mercedes i Australien for 14 dage siden. Men fredags-træningen her i Bahrain tyder på, at Den Stejlende Hingst allerede er klar til at bryde tilbage: Sebastian Vettel og Charles Leclerc dominerede begge træninger, og Vettel sluttede dagen med mere end et halvt sekund ned til Lewis Hamilton på tredjepladsen.

»Det er helt anderledes, end hvad vi så i Australien,« sagde en frustreret Hamilton.

»Ferrari var hurtige lige fra starten – og blev bare endnu hurtigere i løbet af dagen, mens vi havde problemer med at finde den rigtige balance i bilen. Det bliver en hård kamp!«