Historisk æra slut: Williams-familien trækker sig

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En historisk æra slutter efter weekenden.

For Sir Frank Williams og hans datter Claire - der er holdleder - har meddelt, at de efter weekendens Formel 1-løb i Italien træder tilbage fra deres poster hos Williams.

Det skyldes, at holdet er blevet solgt til Dorilton Capital.

»Det er med tungt hjerte, jeg træder tilbage fra min rolle på holdet. Jeg havde håbet, jeg kune fortsætte langt inde i fremtiden for at bevare Williams' arv og føre den videre til næste generation. Desværre var det tidligere i år nødvendigt at finde investorer, som følge af nogle ting vi ikke selv kunne styre,« fortæller Claire Williams, der har haft ansvaret for marketing, kommunikation og det kommercielle.

Det betyder også, at Williams-holdet ikke længere skal drives af familien selv, som det ellers har været tilfældet, siden Frank Williams var med til at stifte det tilbage i 1977.

Han har været en af de mest succesfulde ejere i historien, da Williams-kørere har vundet syv titler, mens holdet har vundet ni af slagsen.

Han trak sig fra bestyrelsen i 2012, hvor Claire Williams overtog hans plads som repræsentant for Williams-familien.

Hun har været en del af holdet siden 2002, og hun overtog driften af det i 2013. Frank Williams fortsatte herefter i en rolle som hold-leder. De nye ejere forsøgte at få hende til at fortsætte, men det har hun takket nej til.

»Nu hvor holdets fremtid er sikret, føles det som det rigtige tidspunkt at trække os fra sporten,« siger hun til Sky Sports.

Claire Williams lægger dog heller ikke skjul på, at det ikke altid er legende let at stå i spidsen for et Formel 1-hold.

»Jeg har været så priviligeret, at jeg er vokset op i den fantastiske Formel 1-verden. Jeg har elsket hvert minut og vil altid være taknemmelig for de muligheder, det har givet mig. Men det er også en meget udfordrende sport, og nu vil jeg se, hvad der ellers venter mig i verden. Vigtigst af alt vil jeg gerne bruge tid med min familie,« fortæller hun til holdets hjemmeside.

Noget, Claire Williams får meget mere tid til, når søndagens løb er omme, og hun har stået i spidsen for Williams for sidste gang.