Hamilton udsættes for racisme efter sejr på Silverstone

Racerkøreren Lewis Hamilton blev udsat for racistiske kommentarer under og efter søndagens Formel 1-grandprix.

Lewis Hamilton er otte point efter Max Verstappen i den samlede VM-stilling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hoch Zwei/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lewis Hamilton blev udsat for racisme på de sociale medier både under og efter søndagens Formel 1-grandprix på Silverstone i Storbritannien.

Det skriver hans hold, Mercedes, på Twitter.

Sammen med Det Internationale Motorsportsforbund (FIA) og Formel 1 har Mercedes udsendt en fælles besked, hvor de fordømmer de racistiske kommentarer.

»Disse mennesker hører ikke til i vores sport, og vi opfordrer til, at de bliver stillet til ansvar for deres handlinger,« står der.

Ifølge flere britiske medier – herunder Sky Sports – var der både på Facebook og Instagram racistiske kommentarer og abe-emojis rettet mod Hamilton.

Den britiske racerkører stødte på første omgang i søndagens grandprix sammen med Red Bulls Max Verstappen, der måtte udgå af løbet.

Hamilton blev vurderet til at være skyld i sammenstødet og modtog en tidsstraf på ti sekunder, men vandt alligevel løbet.

Sejren betyder, at den syvdobbelte verdensmester nu puster Verstappen i nakken i det samlede VM-regnskab, hvor der kun er otte point til forskel på de to kørere.

Verstappen blev efter sammenstødet kørt på hospitalet til nærmere undersøgelser. Han meddelte søndag aften på Twitter, at han var ok, men sendte en kritik til Hamilton, der havde fejret sejren efter grandprixet.

»At se jublen, mens man er på hospitalet, er respektløs og usportslig opførsel, men vi skal videre,« skrev hollænderen.

Formel 1 opfordrer på Twitter folk til at vise respekt, selv om der kan være stridigheder mellem kørerne.

»Holdninger og rivaliseringer er centrale i vores sport. Men der er absolut ingen plads til racisme eller diskriminering,« skriver Formel 1 på Twitter.

/ritzau/