Haas-chef truer med at sige stop

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kevin Magnussen kommer måske ikke til at sætte sig ind i en Haas-racer i næste sæson.

For teamets holdejer, Gene Haas, overvejer nemlig at droppe sit hold, fordi Formel 1 simpelthen er for dyrt at deltage i.

Det skriver mediet motorsports.com.

»Jeg vil se, hvordan denne sæson begynder. Hvis vi lægger stærkt ud, er der mulighed for, at vi fortsætter. Men hvis vi har endnu et dårligt år, vil det ikke være særligt gunstigt,« siger Gene Haas til mediet.

Ejeren vil efter denne sæson evaluere, om hans team skal fortsætte i 2021, selv om det er svært for de mindre teams at spille en afgørende rolle.

»Formel 1’s forretningsmodel gør ikke de mindre teams en tjeneste. Alle ved, at 70 procent af pengene går til de tre tophold, mens resten går de til syv andre hold. Det er ikke en god økonomisk model,« fortæller Gene Haas og tilføjer:

»Vi har kørt i fem år. Det var den store test, at vi ville køre i fem år og se, hvordan det faldt ud og derefter beslutte, om vi skal fortsætte. Jeg siger ikke, at vi ikke kommer tilbage. Det skal evalueres, men at gøre det i fem år mere, det er et stort skridt at tage.«

Næste år bliver der indført et budgetloft, hvor hvert team maksimalt må bruge cirka 1,2 milliarder kroner. Det kommer dog ikke til at få betydning, for Haas, da teamet slet ikke bruger i nærheden af det beløb i Formel 1.