Formel 1-stjerne om mødet med Schumacher: 'Jeg var skræmt'

Den tidligere Formel 1-verdensmester Nico Rosberg nåede i sin tid i sporten både at være holdkammerat med Michael Schumacher og Lewis Hamilton - Formel 1's to mest vindende kørere.

Og Rosberg, der forlod Formel 1 i 2016, ser store forskelle mellem de to ræs-stjerner,

»Lewis er nok en smule mere naturtalent end Michael. Lewis er et af de største talenter, vores sport nogensinde har set. Så han gjorde en forskel,« fortæller til Nico Rosberg til det tyske motorsportssite Auto Motor und Sport.

»Men når det kommer til arbejdsmoral, var Schumacher i en helt anden liga.« 

Som ung fremadstormende kører skiftede Nico Rosberg i 2010 til Mercedes, hvor han kom i lære hos legendariske Michael Schumacher.

»Mit første møde med Michael Schumacher? Jeg var en smule skræmt. Kunne jeg overhovedet konkurrere?«

Michael var en kriger. Hver dag, når han trådte op af raceren, var han fokuseret på, hvordan han kunne køre sin holdkammerat endnu længere bagud.«

»Da jeg endelig fik skovlen under Michael, så kom Lewis til. Men i det mindste kendte jeg ham fra gokart-tiden. Han var ikke et rumvæsen for mig - som Michael var.«

Michael Schumacher er fortsat i gang med sin genoptræning, efter han i 2013 var udsat for en voldsom skiulykke, der sendte ham i koma i flere måneder.

Siden har det været meget sparsomt med oplysninger om, hvordan Michael Schumachers helbred er.

Offentligheden ved dog kun, at Michael Schumacher opholder sig i familiens hjem nær Genevesøen i Schweiz, hvor genoptræningen formentlig foregår.

Formel 1-sæsonen begynder den 17. marts med det australske grandprix. Du kan følge løbet på bt.dk.