Christian Lundgaard dybt berørt af ulykke: 'Jeg har mistet en ven'

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lørdag eftermiddag oplevede Christian Lundgaard og resten af motorsportsverdenen det værst tænkelige.

22-årige Anthoine Hubert blev dræbt i en dramatisk ulykke på Spa-Francorchamps banen.

En kører, som det danske stortalent kendte godt, da de begge er en del af Renault Sport Academy, og i et rørende opslag på Instagram sætter Christian Lundgaard ord på den yderst triste situation.

'Jeg har mistet en ven. Jeg kan ikke tro, det her er sket, og jeg er helt tom for ord,' skriver den 18-årige dansker i opslaget, som kan ses i bunden af artiklen.

'Mine tanker er hos hans familie og nærmeste. Hvil i fred min kære ven,' slutter Lundgaard opslaget, hvor han også har delt et billede, der viser blandt andre Anthoine Hubert og ham selv sammen med en gruppe andre fyre.

Også på sin story havde han inden søndagens løb sendt en hilsen til sin afdøde ven, hvori han skriver, at han sammen med holdet ville køre søndagens løb for Anthoine Hubert.

Det endte med en fjerdeplads til danskeren, der også inden løbet sagde, han håbede at kunne ære sin afdøde ven med et godt resultat.

Anthoine Hubert var regerende mester i GP3. Han rykkede i år op i Formel 2, og blev samtidig optaget i Renault Sport Academy.

Hubert, der kørte for holdet BWT Arden, var involveret i en stor ulykke, der foregik i høj hastighed og omfattede adskillige kørere.

Løbet blev omgående afbrudt, og redningsfolk og læger var på ulykkesstedet i løbet af få sekunder.

Mens Ferrraris juniorkører,Giuliano Alesi,slap uskadt, og Alfa Romeos juniorkører, Juan Manuel Correra, pådrog sig benskader, stod Huberts liv ikke til at redde.

Klokken 18.35 meddelte bilsportsforbundet FIA, at franskmanden var afgået ved døden.