Tidligere Superliga-stjerne taler ud: ’De værste dage i mit liv’

 
Den 22-årige norske angriber-klippe, Alexander Sørloth, scorede i aftes sit første mål for Crystal Palace, som også var nok til at sende holdet videre i pokalturneringen over Swansea. Fold sammen
Læs mere

Den tidligere Superliga-stjerne Alexander Sørloth har efter et miserabelt ophold i Crystal Palace genfundet selvtilliden under Jess Thorup i belgiske Gent.

Men den tidligere FC Midtjylland-målmaskine afslører nu, at han var langt nede i slutningen af sidste år, da han var røget helt ud i kulden i Crystal Palace.

Nordmanden ramte bunden efter en landskamp i november mod Cypern, hvor han brændte to kæmpechancer.

Det udløste stor kritik af angriberen, og det fik bægeret til at flyde over for Alexander Sørloth, fortæller han nu til VG.

»For fanden, altså. De to dage efter den kamp var fodboldmæssigt de værste dage i mit liv. Det var helt frygteligt tungt,« siger han til det norske medie og fortsætter:

»Nu kan jeg se tilbage på det og grine lidt, for jeg tænker, at det aldrig i verden var sket med den selvtillid, jeg har nu. Det skete, fordi jeg var inde i en negativ spiral og kæmpede med selvtilliden. Når man er i sådan en negativ spiral, så bliver det næsten som om, man frygter at få chancen. Du føler, at du skal score.«

»Du ser alle mulige scenarier for dig. Du tænker meget, ganske enkelt. Det er ikke godt. I hvert fald ikke for mig. At tænke er ikke så godt. Det skal gå automatisk,« siger Sørloth, som understreger, at han nu er et helt andet sted rent mentalt:

»Der er meget stor forskel. Det er der ingen tvivl om. Nu spiller jeg godt igen og får stor tillid. Det er godt med selvtillid, og det bliver en helt anden indgang til landsholdssamlingen,« siger Sørloth med henvisning til, at han lige nu er samlet med det norske landshold forud for kampene mod Spanien og Sverige.

Alexander Sørloth skiftede for godt et år siden fra FCM til Crystal Palace i en rekordhandel, der lød på helt op til 141 millioner inklusive bonusser og diverse klausuler.

Under sit succesrige ophold i FCM havde han Jess Thorup som træner, og det er i høj grad danskerens fortjeneste, at han nu igen er kommet tilbage på rette spor i Gent, mener Sørloth.

»Han (Jess Thorup, red.) betyder meget. Han bruger mig der, hvor jeg er bedst. Jeg har utrolig meget tillid til ham, og jeg vil tro, han også har tillid til mig. Vi har et meget godt forhold. Vi ved præcis, hvordan hinanden tænker,« lyder det fra Sørloth.

Nordmanden har indtil videre spillet 11 kampe og scoret fire mål for Gent, siden han blev lejet ud til klubben i januars transfervindue.