Tidligere FIFA-vicepræsident Nicolas Leoz er død

Den tidligere vicepræsident Nicolas Leoz er død.

Det bekræfter det sydamerikanske fodboldforbund Conmebol og Leoz' advokat over for The Associated Press ifølge flere medier, herunder NBC.

Han blev 90 år gammel og døde af et hjerteanfald i sit hjemland Paraguay.

Nicolas Leoz har de sidste fire år frem til sin død siddet i husarrest og har siden 2015 kæmpet mod udlevering til USA, hvor han blev tiltalt for bestikkelse og korruption.

Udover vicepræsident i FIFA har Leoz været præsident i Conmebol i perioden 1983 til 2013, hvor han var en af hovedpersonerne i en stor korruptionsskandale.

Her blev det afsløret, at Leoz i løbet af sin embedsperiode havde overfør mere end 200 millioner kroner til sig selv.

I 2013 trak han sig fra sin funktion i Conmebol og sit sæde i FIFA.

Leoz var en del af den større gruppe af højtrangerede medlemmer af FIFA, der tilbage i 2010 vedtog VM-værtskaberne i fodbold for henholdsvis Rusland i 2018 og Qatar 2022.

Tilbage i 2015 rullede FIFA-skandalen, hvor højstående medlemmer af FIFA blev anklaget af FBI at have svindlet og medvirket til korruption.

Flere personer blev dengang anholdt for at have modtaget mere end en milliard kroner i bestikkelse over en 24-årig periode.

Men Leoz var ikke i blandt dem, da aktionen i Zurich, der blev foretaget i samarbejde mellem FBI og schweizisk politi, fandt sted, og han blev derfor eftersøgt af Interpol.

Leoz flygtede herefter til Paraguay, hvor han blev sat i husarrest af myndighederne