Taknemmelig AGF'er efter spøjs straffesituation: ’Det er meget specielt’

Mustapha Bundu blev hattrickhelt i den jyske klassiker mellem AGF og AaB, men det var ikke uden hjælp fra holdkammeraterne.

Efter at have scoret to flotte mål i første halvleg, øjnede Bundu pludselig chancen for sit hattrick, da der i midten af anden halvleg blev begået straffespark på AGF- angriberen, Patrick Mortensen.

Mens Mortensen vred sig af smerte i feltet, var det dog Jakob Ankersen, som samlede bolden op som den første. Og Bundu skyndte sig derfor hen og gav ham en krammer.

»Han (Bundu, red.) spurgte, om det ikke var okay, at han gik efter et hattrick. Vi er jo mange, der gerne vil score på det her hold, og mange der gerne vil tage straffespark. I dag var det ham, og det var helt fint for mig. Når man har lavet to gode mål, skal man også have lov at forsøge at få det tredje,« sagde Jakob Ankersen efter kampen.

Så langt så godt. Nu havde Bundu bolden i hånden, klar til at sparke, men pludselig rejste Patrick Mortensen, AGF’s normale straffesparksskytte, sig op. Og Bundu måtte derfor igen i gang med taleevnerne.

»Han kom hen og spurgte, og om han måtte tage den, så han kunne få sit hattrick. Jeg er jo selv angriber, så jeg kunne godt sætte mig ind i hans situation. Derfor gad jeg ikke engang diskutere det, jeg lod ham bare sparke,« sagde Patrick Mortensen.

Med bolden placeret på straffesparkspletten løb Mustpaha Bundu til bolden og satte køligt sin tredje scoring ind forbi Jacob Rinne i målet.

Dermed kronede han sin flotte præstation mod rivalerne fra AaB med et vaskeægte hattrick.

Og efter kampen var det også en storsmilende hattrickhelt, som mødte pressen.

»Det er meget specielt at score hattrick. Når man scorer et mål, synes man det er godt, og det gør man også, når man har scoret to. Men når man scorer tre, så er det pludselig meget mere speciel. Så jeg er virkelig en glad mand lige nu,« sagde Bundu, som også var glad for, at han fik lov til at sparke straffesparket.

»Jeg er jo en af de yngre spiller, så jeg er meget taknemmelig for, at de lod mig sparke. Patrick er jo angriber, som gerne vil score mål, men i dag mente han, at det var min tur.«

Efter scoringen sagde Bundu derfor også tak til sin ældre angrebskollega, men dog først efter at Bundu havde fejret sit hattrick.

»Han løber jo rundt, så man kan ikke fange ham. Men han har sagt tak, så det var fint,« sagde en smilende Patrick Mortensen, som er glad for at se den udvikling, den unge kantspiller fra Sierra Leone har været igennem.

»Han har taget nogle rigtig store skridt det sidste halve års tid. Han er farlig for alle forsvarsspillere, fordi han kan lidt af det hele. Det er en fornøjelse at spille ved siden af ham.«

Han er begyndt at lægge assist på sit spil, og i dag viser han jo, hvor farlig han også er foran mål. Det andet mål, han scorer, kommer jo ud af ingenting. Det er det, han kan, og det er jo dejligt med sådan et spiller på et hold«.

Også selvom det måske kostede dig et mål i dag?

»Sådan er det, så scorer jeg måske næste gang.«

Næste kamp for AGF er på fredag, hvor de gæster OB.