Straffet for ulovlig spiller: Liverpool får stor bøde

Liverpool skal af med en pæn pose penge.

De forsvarende Champions League-mestre har fået en bøde af den engelske fodboldforening, EFL, der står bag Carabao Cuppen i England.

Her vandt Liverpool i sidste uge med 2-0 over MK Dons, men de havde ikke helt styr på sagerne, da Pedro Chirivella blev benyttet ulovligt i kampen.

»Bestyrelsen i EFL har i dag idømt Liverpool en bøde på 200.000 pund (cirka 1,5 million danske kroner), hvoraf 100.000 pund er betinget til afslutningen af sæsonen 2020/21,« skriver EFL på deres hjemmeside.

Den spanske midtbanespiller, der er blevet ufrivllig hovedperson i sagen, havde ikke fået spillertilladelsen på plads, efter at han er vendt retur til Liverpool fra et lejeophold i spanske Extremadura.

Og da han så blev sendt på banen mod MK Dons var det derfor i strid med reglerne.

»Carabao Cuppens regler siger, at klubberne skal sikre, at alle spillere er registreret og til rådighed i henhold til deres respektive ligaers regler,« siger en talsmand for EFL.

EFL skriver også, at Pedro Chirivella dermed heller ikke blev brugt lovligt, da han spillede i Leasing.com Trophy mod Oldham Athletic.

I Liverpool lever man nok med straffen, fordi da sagen først kom frem, var der snak om at udelukke Liverpool fra Carabao Cuppen.

Så langt kom det dog ikke på grund af en række formildende faktorer såsom, at Liverpool havde søgt assistance hos det engelske fodboldforbund for at sikre tilbageleveringen af den internationale spillertilladelse.

»Efter grundigt gennemsyn af alle beviserne, besluttede bestyrelsen, at det ikke var passende at udelukke klubben fra turneringen,« skriver EFL.

Dermed er Liverpool stadig med i turneringen, hvor de i næste runde skal op imod Arsenal.