Sepp Blatter skal stå ret i sag om mulig VM-korruption

Tildelingen af VM i fodbold i 2006 til Tyskland kan være foregået ulovligt, mener anklager.

Den tidligere Fifa-præsident afvikler i øjeblikket en seksårig karantæne fra fodbold. Fabrice Coffrini/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Den tidligere præsident for Det Internationale Fodboldforbund (Fifa) Sepp Blatter skal forklare sig i en undersøgelse om mulig korruption ved valget af Tyskland som vært for VM i fodbold i 2006.

Det fortæller Sepp Blatter selv til nyhedsbureauet AFP.

»Jeg modtog et opkald fra min advokat 8. februar, hvor jeg fik at vide, at jeg skulle mødes med en anklager fra byen Bern som en medvirkende i tildelingen af VM i 2006 til Tyskland,« siger Blatter til AFP.

Sepp Blatter er i øjeblikket ved at afvikle en seksårig karantæne fra fodboldmiljøet, efter han i 2015 blev fyret som præsident for Fifa.

Fyringen kom, efter at det tyske magasin Der Spiegel i 2015 anklagede Tyskland for at have brugt en hemmelig fond til at købe stemmer, der skulle støtte Tysklands kandidatur til at afholde VM i 2006.

Pengene skulle angiveligt være kommet fra Robert Louis-Dreyfus, der dengang var direktør hos den tyske tøjgigant Adidas.

Louis-Dreyfus' økonomiske tilskud skulle angiveligt være kommet på foranledning af den 72-årige tyske verdensmester Franz Beckenbauer, der i 2006 stod i spidsen for Tysklands kandidatur til VM.

28. marts skal Sepp Blatter mødes med den schweiziske anklager i Bern om korruptionsundersøgelsen, der har været i gang siden 2017.

Ud over Blatter er Franz Beckenbauer også en central figur i undersøgelsen, skriver AFP.

/ritzau/