Schmeichel bærer legendens kiste

Kasper Schmeichel var blevet betroet en ærefuld rolle, da den legendariske engelske målmand Gordon Banks mandag blev stedt til hvile.

Den danske landsholdsspiller var således én af fire målmænd, der bar Banks' kiste ind i kirken Stoke Minster i byen Stoke-on-Trent.

Årsagen til Schmeichels deltagelse er, at han er førstemålmand i Premier League-klubben Leicester - én af de tre klubber, som Gordon Banks spillede for som aktiv.

De tre andre kistebærere repræsenterede de to andre store klubber, som Gordon Banks spillede for, samt det engelske landshold.

Fra Stoke City og Chesterfield var det henholdsvis Jack Butland og Joe Anyon, mens Joe Hart var der i sin egenskab som landsholdsmålmand.

Gordon Banks døde 12. februar i en alder af 81 år. Han blev mandag begravet på årsdagen for Stoke Citys Liga Cup-sejr i 1972, hvor Banks startede i Stokes mål.

Gordon Banks var målmand på det engelske landshold, der vandt VM på hjemmebane i 1966, hvilket fortsat er Englands eneste titel på landsholdsniveau.

Han spillede i alt 73 landskampe, inden han trak sig tilbage fra topfodbold i 1973.

Tre år tidligere havde han lagt yderligere et lag på sin berømmelse med sin redning af Pelés hovedstød i VM-kampen mellem England og Brasilien.

Redningen er blevet beskrevet som den bedste nogensinde.

Gordon Banks indledte sin professionelle karriere i Chesterfield, inden han i 1959 skiftede til Leicester.

Her etablerede han sig som topmålmand, og det var som Leicester-keeper, at han i 1963 fik debut på landsholdet.

Fire år senere skrev han kontrakt med Stoke, som han repræsenterede i de efterfølgende seks sæsoner.

På klubplan var han med til at vinde Liga Cuppen to gange. Med Leicester i 1964 og med Stoke otte år senere.

Et biluheld i 1972 kostede ham synet på det ene øje, hvilket tvang ham til at indstille den professionelle karriere den følgende sommer.

Fire år senere gjorde han et kortvarigt comeback for Fort Lauderdale Strikers i den amerikanske liga, inden han endegyldigt lagde handskerne på hylden.

Da den aktive karriere var forbi, forsøgte Banks sig som manager i den halvtidsprofessionelle klub Telford United, men blev fyret i december 1980.

/ritzau/