Rafael van der Vaart vender tilbage for dansk serie-hold

Lige en gang mere.

Rafael van der Vaart gør nu overraskende comeback i dansk fodbold.

Det sker torsdag aften, hvor den hollandske fodboldpensionist igen løbet på banen - men dog på et noget lavere niveau end tidligere i sin succesfulde karriere.

Hollænderen stiller nemlig op for Esbjergs serie 4-hold i det hæsblæsende lokalopgør mod FC King George. Det skriver Jv.dk.

Dermed får Rafael van der Vaarts fodboldeventyr i Danmark lige en ekstra krølle på halen. Og der er der en helt særlig grund til.

Som han selv forklarer: 

»Søndag den 13. oktober er der arrangeret en testemonial match for mig på Volkspark i Hamborg. Og til den kamp vil jeg gerne kunne løbe bare en lille smule,« fortæller Rafael van der Vaart til Jv.dk.

Han stoppede ellers karrieren for snart et år siden, da en stribe af skader ødelagde muligheden for at spille for Esbjergs Superliga-hold.

»Jeg er bare nødt til at stoppe nu. Det ville være sjovere, hvis det var anderledes, og det var også sådan, at jeg ønskede, det skulle være,« sagde Rafael van der Vaart.

Forinden havde han været gennem et mislykket ophold i FC Midtjylland, hvor det heller ikke blev til meget spilletid.

Til gengæld kom han tæt på kæresten Estavana Polman, der dengang og i dag spiller håndbold for Team Esbjerg. Parret bor stadig i den vestjyske by og har fået et barn sammen.

Rafael van der Vaart har tidligere haft hjemmebane på ArenA i Amsterdam, Volksparkstadion i Hamburg, White Hart Lane i London og Santiago Bernabeu i Madrid, men torsdag aften gælder det altså på Veldtofte Idrætspark.