Official med trist melding efter flystyrt: 'Jeg forventer ikke at finde nogen i live'

En official, der arbejder på sagen om det forsvundne fly - der havde fodboldspilleren Emiliano Sala med ombord, regner ikke med at finde overlevende.

»Jeg forventer ikke at finde nogen i live. Det tror jeg heller ikke, kystvagten gør. Vi ved bare ikke, hvordan det (flyet, red.) er forsvundet,« siger John Fitzgerald, der arbejder for Channel Islands Airsearch til AP.

Han fortæller, at flyet bare 'forsvandt fuldstændigt'.

»Der var ikke nogen kommunikation over radioen,« siger Fitzgerald.

Flyet er med al sandsynlighed styrtet ned over Den engelske kanal, og ifølge nyhedsbureauet AFP har fransk politiet bekræftet, at Emiliano Sala skulle være éneste passager ombord på flyet, foruden piloten. Og meldingen fra Channel Islands Airsearch er altså nu, at man forventer, at de begge er omkommet.

Emiliano Sala var netop skiftet til fodboldklubben Cardiff City. Den walisiske klub købte den argentinske angriber i Nantes for knap 130 millioner kroner - det dyreste indkøb i klubbens historie.

Spilleren var mandag tilbage i den franske klub for at sige farvel, hvorefter satte sig ombord i et lille privatfly af typen Piper Malibu med kurs mod Wales. Flyet skulle have landet i Cardiff mandag aften - men nåede aldrig frem.

Det lille fly forsvandt pludselig fra radaren omkring kl. 20 umiddelbart nord for øen Guernsey, skriver medier i både Frankrig og England.

Politiet på øen har siden bekræftet, at der kom en anmodning om en landingstilladelse fra flyet kort inden, at det forsvandt.

Den britiske kystvagt bekræfter over for britiske medier, at der natten mellem mandag og tirsdag har været eftersøgning i gang, dog ikke i britisk farvand. Den britiske kystvagt har sendt to helikopter for at hjælpe.

Også Emiliano Salas forældre har for første gang udtalt sig til et lokalt medie, skriver The Sun og Express.

»En ven fortalte mig, hvad der var sket. Jeg vidste ikke noget. Jeg er stadig i Rosario, jeg er desperat og håber alt bliver godt igen. Jeg talte med Emiliano i søndags. Ingen i Nantes har taget kontakt til os. Vi er bekymrede og desperate,« siger Emiliano Salas far, Horacio.

Han ved ikke meget om rejsen, fortæller han. Derfor kan han heller ikke sige mere om, hvad der er sket.

»Flyet er sendt af Cardiff Citys klubpræsident, og vi har fået at vide, at flyet er forsvundet, og der bliver ledt efter det,« siger Salas mor, Mercedes.