OB indleder stor undersøgelse: 'En meget alvorlig sag'

OB indleder nu en grundig undersøgelse af, hvad der præcis foregik, da OB og AGFs U19-hold mødte hinanden lørdag.

Det oplyser klubben i en pressemeddelelse.

»I forbindelse med U19-kampen er vi blevet gjort opmærksom på fra AGFs side, at der har været nogle ubehagelige episoder med tilråb og ukvemsord rettet mod enkelte af AGF´s ungdomsspillere. Den slags ser vi meget alvorligt på i OB og indledte straks en undersøgelse af sagen.«

»Vi vil dog gerne understrege, at vi tager stærkt afstand fra tilråb af diskriminerende art. Det er ikke foreneligt med værdierne i OB, hvor vi vægter respekt for alle meget højt. Da klubben anser dette for en meget alvorlig sag, vil vi gerne have lov til at undersøge alle aspekter grundigt og er i tæt dialog med AGF.«

OB oplyser, at de ikke har yderligere kommentarer, indtil redegørelsen er færdig.

Det var AGFs ungdomstræner Fatah Abdirahman, der efter kampen på sin Facebookprofil udtrykte sin stærke utilfredshed og forargelse over, hvad han oplevede.

»Vi spiller i dag imod rækkens absolutte tophold fra OB og er det andet hold i ligaen, som tager point fra dem. Drengene leverer en flot indsats og kriger den hjem, efter vi får et rødt kort,« skriver Fatah Abdirahman på Facebook og tilføjede:

»Men glæden forsvinder, når man hører, at flere af OB fans råber abelyde efter en af vores spillere. Det en kamp, vi alle skal tage del i. Det skuffer mig, at man ikke får det stoppet, når det bliver sagt flere gange!!,« skrev AGF-træneren videre.

AGF gik mandag ud i en pressemeddelelse og oplyste, at de ovenpå episoden er indgået i en dialog med OB.

Søndag fik B.T. fat i den dommer, der dømte U19-kampen mellem AGF og OB.

»Jeg har intet indberettet, og jeg har heller ikke hørt nogle racistiske lyde fra tilskuerne. Jeg talte endda også med AGF's træner efter kampen, og her nævnte han intet,« siger Paw Johansen til B.T.

Det var umiddelbart efter kampen, at Aarhus-klubbens træner beskyldte -på facebook beskyldte flere OB-fans for at komme med racistiske tilråb.