Nu bliver FCKs kæmpetalent endelig 'dansk'

Mandag den 6. januar bliver en stor dag for Mohamed Daramy.

Ja, måske kan det endda i fremtiden vise sig at have været en rigtig stor dag for det danske landshold også. For det er her, at det 17-årige stortalent efter op- og nedture i processen endelig får sit danske pas.

Mohamed Daramys mor er fra Sierra Leone, men det unge offensive es er selv født og opvokset i Danmark - nærmere betegnet i Hvidovre. Og det er også på Hvidovre Rådhus, at Mohamed Daramys mor mandag får sit danske statsborgerskab - og da Daramy først fylder 18 år dagen efter, følger der også en tidlig gave med til ham i form af et dansk pas.

Det betyder, at det ikke længere kun er FC København, der kan få lov at nyde godt af den hurtige driblers evner på en fodboldbane.

Fremover vil Mohamed Daramy også kunne tørne ud for de danske ungdomslandshold.

Med 24 superligakampe på CVet allerede som 17-årig er det da også svært at se, at Mohamed Daramy ikke skulle finde vej til et af de danske ungdomslandshold, når han bliver mulig for landstrænerne at udtage.

Og når det sker, vil Danmark altså pludselig råde over en spiller, der i det forgangne år blev udråbt til et af verdens største talenter i fodboldens verden af den anerkendte engelske avis The Guardian.

Det vil nok glæde mange danske landsholdsfans, og det vil i den grad også glæde Mohamed Daramy selv, som nu endelig kan få lov også at spille noget landsholdsfodbold. Og samtidig slippe for de mange problemer, som det også kan føre med sig, når han har skullet med FC København ud i Europa og spille fodbold i forskellige lande.