Neymareridt: Skade er meget værre end først antaget

Champions League-bragene mod Manchester United. Resten af sæsonen. Copa America til sommer.

Væk. I allerværste fald.

Neymar er igen blevet skadet, og det viser sig, at det er meget mere alvorligt end først antaget.

PSG-spilleren humpede i sidste uge grædende fra banen i en pokalkamp, og franske Le Parisien og flere brasilianske medier skriver, at fodboldspilleren har brækket en knogle i sin højre fod - det var en lignende skade (og efterfølgende operation), der sidste år holdt ham ude i længere tid.

Den brasilianske landsholdslæge Rodrigo Lasmar, er draget til Paris for at vurdere alvorligheden af skaden, hvilket ikke mindst har fået spekulationerne til at eksplodere.

»Husk at Neymar er PSG-spiller,« siger det brasilianske landsholds teamchef, Edu Gaspar, til ESPN:

»Vi må respektere de beslutninger, som klubben tager. Rodrigo Lasmar vil rådgive dem, og derefter vil vi fokusere på de tekniske beslutninger. PSG forholder sig konservativt til sagen, og de har inviteret Lasmar og andre specialister for at rådgive i forhold til den endelige beslutning.«

Det var mod Strasbourg, at Neymar blev skadet efter at været blevet tacklet hårdt flere gange af modstanderne.

»De tackler ham fire gange i samme situation, og til slut får de ham ud af balance og skader ham. Det her kan ikke fortsætte. Må man ikke længere drible i fodbold? Kan man ikke være en teknisk spiller uden at blive skadet?« rasede Neymars fare, Neymar Santos senior, på Instagram:

»Det er ikke nok at indføre VAR - det må være dommerens ansvar at beskytte spillerne mod sådan noger her.«

PSG-træner Thomas Tuchel har allerede erkendt, at Neymar kommer til at misse Champions League-bragene mod Manchester United (12. februar og 6. marts).

»Det bliver supersvært at få ham klar, har den tyske træner sagt ifølge nyhedsbureauet AFP:

»Det er stadig for tidligt at tale om en comebackdato, for vi må vente med at se, hvordan Neymar reagerer på behandlingen, før vi kan sige det mere nøjagtigt.«