Miilionhyre og fankaos venter dansk stjerne

Ellevilde fans, millionhyre og et eventyr i en af klodens fedeste storbyer.

Det er, hvad der venter Mathias Zanka Jørgensen i den tyrkiske storklub Fenerbahce.

Tidligt torsdag morgen landede den danske landsholdsspiller i Istanbul. Her skal han gennemgå et lægetjek, inden han formentlig skriver under på en længerevarende aftale med de tyrkiske rekordmestre.

Ifølge B.T.s oplysninger giver Fenerbache i omegnen af 18 millioner kroner for at købe 29-årige Zanka fri af Premier League-nedrykkeren Huddersfield. Zanka scorer selv en årsløn på flotte 15 millioner kroner, når han har sat sine kragetæer på en kontrakt, der efter alt at dømme bliver af tre til fire års varighed.

Zanka og hans kæreste, Nanna Marie Linding, blev i morges modtaget i lufthavnen af to af Fenerbahces pinger. Blandt andet tog dem tidligere Liverpool-boss Damien Comolli imod danskeren. Comolli er i dag sportsdirektør hos Fenerbahces 28-dobbelte mestre.

Det er imidlertid ikke Comolli, der har peget på Zanka. B.T.s kilder i Tyrkiet fortæller, at Zanka er cheftræner Ersun Yanals mand. Yanal, der har været i klubben siden december måned, er meget opsat på at få den tidligere FCK-kaptajn til Istanbul. Han har fulgt Zanka længe. Nu får han ham på sit holdkort.

Og netop her - på holdkortet - kommer Zanka efter alt at dømme til at figurere. Zanka er købt til startopstillingen, hvor han formentlig kommer til at optræde ved siden af den tyrkiske landsholdsspiller Serdar Aziz. Aziz landede selv i Fenerbahce, da han i vinter løj sig syg for at rejse til Maldiverne med sin kone. 

Mathias Zanka Jørgensen, der blot har ventet på muligheden for at komme væk fra Huddersfield, skal i Fenerbahce afløse den mangeårige Liverpool-stjerne Martin Skrtel, der har forladt Istanbul en fri transfer.