Liverpool mestre i 20 minutter: Manchester City gør det igen

I sidste spillerunde af Premier League genvinder Manchester City det engelske mesterskab med 98 point - ét point mere end Liverpool - efter en 4-1-sejr ude over Brighton.

Det startede ellers så dramatisk, da det hele - ret så uhørt - skulle afgøres i sidste spillerunde.

For selvom Manchester City var storfavoritter i opgøret mod Brighton, så skulle Pep Guardiolas mandskab komme sig over en chokstart, før de til sidst kunne juble over at have genvundet titlen.

For selvom Liverpool gjorde sit med en 2-0-sejr over Wolverhampton, så var Manchester City i sidste ende overlegne mod Brighton.

Det hele begyndte ellers ret så nervøst for Sergio Aguero, David Silva og resten af City-stjernerne, og det var tydeligt, at der var meget på spil.

Og efter 26 minutter skete så det, der sendte chokbølger gennem alle Manchester City-fans. Efter et hårdt sparket hjørnespark var det nemlig Brightons Glenn Murray, der hoppede højest og kunne bringe værterne i front.

Det var også noget, der gav et jubelbrøl af dimensioner et andet sted i England. Nemlig åå Anfield. Og her var humøret også godt i forvejen.

Ni minutter forinden havde Liverpool nemlig bragt sig foran mod Wolverhampton på et mål af Sadio Mané, og derfor var vi lige pludselig ude i en situation, hvor det var Jürgen Klopps mandskab, der toppede tabellen og kunne få den første snert af guldet.

Men Manchester City fik lynhurtigt rystede chokscoringen af sig. Efter flere gode kombinationer var det David Silva, der med en fiks hælaflevering kunne sende Sergio Aguero i dybden. Og så beviste argentineren endnu engang, at han er der, når det gælder.

Med en knastør afslutning med venstrebenet kunne angrebsstjernen nemlig sende den hamre bolden gennem benene på Mathew Ryan i Brighton-målet, og så var udligningen der.

Resultatet ændrede dog ikke på, at det fortsat var Liverpool, der stod til at snuppe sit første mesterskab i 29 år.

Efter 37 minutter var det så Manchester Citys tur til at brillere på hjørnespark. Her var det den franske midterforsvar Aymeric laporte, der med et perfekt timet løb kunne hoppe højere og kunne heade guldet tilbage til Manchester.

Det fik da også stemningen på Anfield til at ryge et niveau eller to ned, men med Liverpools fortsatte føring mod Wolves, skulle der altså ikke mere end en enkelt scoring til, før mesterskabet igen ville glide ud af Guardiolas hænder.

Det sketo dog ikke.

Fra anden halvlegs start var Manchester City nemlig altdominerende og forsvarede sig på bedste Guardiola-manér ved at have bolden i egne rækker det meste af tiden.

Og da uret ramte de 63 minutter faldt afgørelsen så. Manchester Citys Riyad Mahrez modtog bolden foran feltet, lavede en hurtigt skudfinte og kanonerede med sit ellers svagere højreben bolden i netmaskerne.

Spillerne, fansene og bænken brød ud i ekstatisk jubel, og det var tydeligt, at de nu for alvor kunne se det engelske guld for sig.

I mellemtiden var Liverpool fortsat i front mod Wolverhampton, der dog spillede sig op i anden halvleg og bestemt ikke gjorde det nemt for Van Dijk, Salah og resten af stjernerne.

To minutter før tid fastslog İlkay Gundogan så fast med syvtommersøm, at det igen i år er Manchester City, der er Englands bedste hold.

På et frispark fra 25 meter krøllede tyskeren nemlig kuglen flot hen over muren og ind i målet.

4-1 blev også kampens resultat, og dermed kunne Pep Guardiola glæde sig over sit andet mesterskab med den engelske storklub, ligesom de også har vundet Liga Cuppen. Og ja, så er de også i FA Cup-finalen.

Mesterskabshungrende Liverpool gjorde da ellers sit til, at der skulle være spænding, og efter 81 minutters spil var det igen Alexander-Arnold der med et vidunder af et indlæg fandt Sadio Mané, der denne gang kunne heade den i nettet og bringe dem på 2-0.

Sejren over Wolverhampton hjalp dog lige lidt, og Liverpool ender i sidste ende på 97 point - ét point færre end Manchester City.

Júrgen Klopps tropper kan dog trøste sig med, at de om små tre uger har muligheden for at hente en anden stor titel.

Det sker, når de den 1. juli går på banen på Wanda Metropolitano i Champions League-finalen mod Tottenham.