Jannik Vestergaard får tre år i Leicester

Landsholdsspiller Jannik Vestergaard skifter til Leicester fra Southampton, bekræfter klubberne på Twitter.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Owen Humphreys/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske landsholdsspiller Jannik Vestergaard er ny spiller i Premier League-klubben Leicester.

Han skifter til klubben fra Southampton, bekræfter begge klubber på Twitter fredag.

Den 29-årige forsvarspiller har lavet en treårig kontrakt med Leicester, der i forvejen har landsholdets førstekeeper Kasper Schmeichel i truppen.

Vestergaard ser frem til sin nye tilværelse i Leicester.

»Det er en speciel klub, der har gjort det rigtigt godt gennem mange år. Og jeg synes, at projektet er meget, meget spændende. Selv set ude fra. At blive en del af det er stort for mig,« siger Vestergaard til Leicesters hjemmeside.

Kasper Schmeichel har talt varm om sin klub over for landsholdskollegaen.

»Schmeichel har talt meget om denne klub i alle de år, jeg har kendt ham. Hver gang vi er med landsholdet, har han noget godt at sige om klubben og folkene i den.«

»Det har ikke været bevidste salgstaler, men han har altid snakket meget positivt om alt i og omkring klubben. Han har været her i ti år nu, og det taler for sig selv,« siger Vestergaard.

Leicester blev nummer fem i Premier League i sidste sæson og skal derfor spille Europa League i denne sæson.

I 2015/16-sæsonen vandt Leicester sensationelt det engelske mesterskab, i sidste sæson blev FA Cuppen hjemført, og sidste weekend blev Manchester City besejret med 1-0 i kampen om Community Shield.

»Alle spillere drømmer om at vinde trofæer, og jeg er ikke anderledes. Jeg har ikke haft heldet til at vinde noget, som det Leicester har vundet bare i de seneste uger og måneder.«

I et opslag på Instagram tidligere fredag takkede den 27-årige forsvarsspiller Southamptons fans, spillere og stab.

»Det har været en fornøjelse og en ære at dele banen og omklædningsrummet med en gruppe mennesker, jeg nu kan kalde venner,« skrev midterforsvareren.

»Det har været en periode med op- og nedture, men jeg er vokset både som spiller og som mand, siden jeg kom til klubben for tre år siden.«

Vestergaard spillede tidligere i karrieren for de tyske klubber Hoffenheim, Werder Bremen og Borussia Mönchengladbach, inden han i 2018 tog til Southampton. Her nåede han 79 kampe og fire scoringer.

I landsholdstrøjen har han spillet 28 kampe siden debuten i 2013.

/ritzau/