Italienske klubber fyrer træneren efter tre kampe

Sæsonens første fyringer i Italiens Serie A er en realitet. Verona og Cagliari skifter ud på trænerposten.

Eusebio Di Francesco fik kun tre kampe i spidsen for Verona i denne sæsons Serie A. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonathan Moscrop/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tre ligakampe og en pokalkamp. Det var, hvad det blev til i denne sæson for de italienske Serie A-trænere Eusebio Di Francesco fra Verona og Leonardo Semplici fra Cagliari.

Begge trænere har tirsdag fået silkesnoren.

Efter en 3-0-sejr i første runde af pokalturneringen har Verona tabt de tre første kampe i Serie A, og længere var snoren til cheftræneren ikke i Preben Elkjærs tidligere klub.

Mandag tabte holdet 0-1 på udebane til Bologna, og det blev Di Francescos sidste i spidsen for holdet.

Nederlaget har efterladt Verona på en øjeblikkelig næstsidsteplads. Holdet sluttede som nummer ti i sidste sæson i den bedste italienske fodboldrække.

52-årige Eusebio Di Francesco er ikke helt uvant med kortere ophold i klubber. I 2017/18-sæsonen førte han AS Roma til semifinalen i Champions League, men blev fyret i den efterfølgende sæson.

Siden har han i tre forsøg ikke formået at få lov til at beholde sit job i en hel sæson. I Sampdoria fik han otte kampe, det blev til 26 kampe for Cagliari og nu altså blot 4 for Verona.

Heller ikke på Sardinien er der stor tålmodighed med trænere. Cagliari oplyser således, at Leonardo Semplici er fortid på trænerposten.

I alt 19 kampe fik han i spidsen for holdet og altså blot fire i denne sæson.

Cagliari vandt ganske vist pokalkampen mod Pisa, men har kun fået et point i tre ligakampe. Senest blev det 2-3 hjemme mod Genoa.

/ritzau/